Skip links

Oogleden

Datum

27. jul 2022

Oogleden

Onze oogleden beschermen onze ogen tegen invloeden van buiten en zorgen tevens voor bevochtiging van het hoornvlies. Een operatie aan het ooglid is medisch noodzakelijk, als de beschermende functie wordt beperkt door bijv. een verkeerde stand, tumoren of ontstekingen of indien het zien wordt belemmerd.

Zwellingen - Tumoren Ooglid

Op en in de huid van het ooglid kunnen zich, evenals elders van het lichaam, verschillende soorten tumoren ontwikkelen. In de volksmond wordt het woord “tumor“ vaak geassocieerd met een kwaadaardig gezwel. Deze gedachte is niet juist.

Het woord tumor is de Latijnse benaming voor een zwelling en deze kan goed- of kwaadaardig zijn. Wij informeren in dit hoofdstuk niet alleen over kwaadaardige, maar ook over veel goedaardige tumoren, waarbij geen nieuwvorming van goed- of kwaadaardig weefsel optreedt en die alleen maar een zwelling in het huidweefsel veroorzaken.

De mate van kwaadaardigheid wordt bepaald door de snelheid waarmee de tumor (maligne) zich in het weefsel nestelt en hoe snel er via de bloedbaan uitzaaiingen (metastasen) in andere organen ontstaan. Hoe vroeger een kwaadaardige tumor (malignoom) in het beginstadium wordt ontdekt en behandeld, hoe gunstiger de genezingskansen zijn.

Ontstekingen Ooglid

Meest gestelde vragen van patiënten

Afhankelijk van de omvang van de behandeling, duurt de operatie ongeveer 30 minuten per oog.

Om de symmetrie van het gezicht te behouden, worden beide ogen meestal tegelijk behandeld.

De ingreep wordt ambulant verricht onder plaatselijke verdoving en is dus vrijwel pijnloos.

Uw oogleden zullen erg gezwollen zijn na de operatie. Wij bevelen hiervoor koelkompressen aan. Na ongeveer twee weken zal de zwelling rond de ogen aanzienlijk afnemen. Het hechtmateriaal wordt na ongeveer 7-10 dagen verwijderd. Om het genezingsproces niet in gevaar te brengen, moeten inspannende activiteiten (bv. tuinieren, sporten) gedurende de eerste twee weken worden vermeden. De genezingsfase is na ongeveer drie maanden voltooid.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

In het algemeen is een blepharoplastie een chirurgische ingreep met een laag risico. De meest voorkomende begeleidende symptomen zijn zwellingen en blauwe plekken in het ooglidgebied, die na ongeveer twee weken langzaam verdwijnen. In zeldzame gevallen is er sprake van irritatie en overmatige littekenvorming. In bepaalde omstandigheden kan het gebeuren dat het ooglid door de zwelling een tijdlang niet volledig kan worden gesloten. In dat geval is het belangrijk de voorgeschreven oogdruppels dagelijks volgens de gebruiksaanwijzing te gebruiken om uitdroging van de ogen te voorkomen. Uw arts zal u tijdens de consultatie informeren over de risico’s van de ingreep.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

De precieze kosten kunnen pas worden vastgesteld tijdens het consult, na een grondig onderzoek. Ze hangen af van de omvang van de procedure. U vindt de kosten bij benadering in onze prijslijst. U kunt het vinden op onze homepage.

Contact en afspraken

Kontaktieren Sie unsNeem contact opContact usقم بالتواصل معنا

Wij staan graag voor u klaar!

Email:
info@augenklinik.nl

Tel.:
085-88 82 288

Table of Contents

Explore
Drag