Bedrijfshistorie

Augenärzte Gerl & Kollegen zetten het levenswerk van dr. Ralf Gerl, die in 1974 de oogheelkunde in Ahaus heeft opgezet en enorm heeft uitgebreid, voort. Hoge kwaliteitseisen, innovatie en teamvorming, zijn tekenend voor de onderneming. Het ligt Augenärzte Gerl & Kollegen aan het hart om patiënten dicht in hun woonomgeving de best mogelijke patiëntenzorg te bieden. Ook zetten zij zich optimaal in voor verbetering van de oogzorg in derde wereldlanden. Augenklinik Ahaus, een begrip in de regio en destijds opgericht door dr. Ralf Gerl, wordt nu voortgezet door de oogartsen en medisch directeuren Matthias Gerl.

Augenklinik Ahaus is opgenomen in het verbond Augenärzte Gerl & Kollegen.

Opening oogartsenpraktijk in Hengelo

Augenklinik Ahaus heeft een dependance in Hengelo geopend. In het gezondheidscentrum Kompas, waar o.a. huisartsen, fysiotherapeuten en het Oogzorgcentrum Twente gevestigd zijn, houden de oogartsen van de oogkliniek regelmatig spreekuur. Met deze mijlpaal is Augenklinik Ahaus nog toegankelijker geworden voor Nederlandse patiënten en wordt de verbondenheid en de samenwerking met patiënten en zorggerelateerde instanties aangehaald.

Next Generation

Augenklinik Ahaus en haar acht regionale locaties worden sinds 01-01-2017 geleid door nieuwe namen. Op 24 juni vond de officiële overdracht van de onderneming aan de volgende generatie plaats. De twee ervaren oogartsen Matthias Gerl MD en dr. Florian Kretz (FEBO) zullen als duo-bestuurders de oogklinieken en oogartsenpraktijken voortzetten.

80 dagen vrijwillige inzet in Oeganda sinds 2011

 Al vanaf 2011 zetten de oogartsen van de non profit organisatie “Augenärzte für die Welt” zich in voor Oeganda. Tijdens zeven bezoeken werden in 80 dagen 1000 patiënten geopereerd en meer dan 20.000 patiënten van brillen en medicijnen voorzien.

Lions onderscheiding voor dr. Florian Kretz (FEBO)

dr. Florian Kretz wordt door de Lions Club met de President’s Appreciation Award onderscheiden. Op ambitieuze wijze heeft dr. Kretz als lid van de Lions Club Heidelberg Mittlere Bergstrasse een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van de “Lions-Hornhautbank Uni-Augenklinik Heidelberg” (Lions hoornvliesdonorbank van de universiteit Heidelberg).

Ontwikkelingssamenwerking met Oeganda

Op uitnodiging van het Oegandese ministerie van volksgezondheid heeft dr. Ralf Gerl in de hoofdstad Kampala namens Augenklinik Ahaus besprekingen gevoerd over mogelijkheden om de medische zorg van patiënten met oogaandoeningen te verbeteren.

Inzet in Nepal: Operatietechniek voor derde wereld aangeleerd

 

50.000 Operaties .... worden op jaarbasis in de oogkliniek in Lahan in Nepal uitgevoerd. dr. Albrecht Hennig heeft in 27 jaar een kliniek opgebouwd, met een grootte en een aantal uitgevoerde operaties, waar geen Europese oogkliniek bij in de buurt komt. Alle positieve initiatieven en de efficiënte operatietechniek, die met eenvoudige middelen kan worden uitgevoerd, zullen bij toekomstige vrijwillige inzetten van dienst zijn.

Blinden kunnen weer zien: Vrijwilligerswerk in Ethiopië 

"De blijdschap, als blinden weer kunnen zien - dat is onbeschrijflijk”. Operatieassistente Angelika Epping zal deze indrukken nooit vergeten.

Zorgcontracten met Nederlandse zorgverzekeraars

In 2006 sloot Augenklinik Ahaus haar eerste zorgcontracten af met enkele grote Nederlandse zorgverzekeraars. Meer dan 2.000 Nederlandse patiënten werden in de daarop volgende jaren behandeld. Vijf jaar later ontving de Augenklinik van zorgverzekeraar Menzis het certificaat “Top Zorg”, dit wordt alleen aan klinieken uitgereikt, die aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

100.000e Operatiepatiënt

Met een bos bloemen heeft dr. Ralf Gerl de 100.000e patiënt een voorspoedige genezing gewenst.

Augenklinik Ahaus sluit samenwerkingsverdrag met kliniek in Bogota: Lions Club Westmünsterland schenkt operatie-apparatuur

Augenklinik Ahaus onderhield al enkele jaren goede contacten met de universiteit van Colombia. Vanuit die hoedanigheid hebben vijf oogartsen meerweekse stages in Ahaus gevolgd. Tijdens een van deze weken zorgde vooral de operatiescholing van dr. Ralf Gerl voor interessante discussies.

Laser tegen visusafwijkingen

“Een leven zonder bril” of “Nooit meer contactlenzen” - deze slagzinnen baarden in 1994 in de media veel opzien. Augenklinik Ahaus behoorde tot de eerste oogklinieken in Duitsland, die deze operaties konden uitvoeren.

Opening van Augenklinik Ahaus

“Na amper acht maanden bouwtijd kunnen wij met Augenklinik Ahaus een locatie presenteren, die in Duitsland op veel gebieden een voorbeeldfunctie zal hebben”, verklaarde dr. Ralf Gerl bij de openi

Erste poliklinische operaties: innovatie heeft traditie

Het protocol, dat dr. Ralf Gerl heeft ontwikkeld t.a.v. de poliklinische operaties, is in Duitsland een voorbeeld geweest voor veel oogklinieken. Vanaf het begin vond dr. Gerl het belangrijk om zijn kennis en ervaring over te dragen. Tijdens 48 operatiescholingen bracht hij jonge artsen nieuwe operatietechnieken bij, zoals het verwijderen van staar met implantatie van een kunstlens.

dr. Gerl betrekt in 1983 zijn nieuw gebouwde oogartsenpraktijk

2007 verlaat dr. ralf gerl deze praktijk en werkt vanaf dan in de praktijkruimtes van augenklinik ahaus.

Kwaliteit staat voorop: Oogartsenpraktijk geopend Coesfelder Straße

Oogarts dr. Ralf Gerl betrekt een nieuw ingerichte oogartsenpraktijk in de Coesfelder Strasse nummer 4. Vrienden van dr. Gerl citeren Oscar Wilde: “Ik heb een eenvoudige smaak. Ik ben alleen met het beste tevreden”.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een medisch neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen FFP2-masker of met het bekende blauw-witte chirurgische mondkapje binnen.

Onze maatregelen worden conform de actuele situatie en regelgevingen aangepast. Om deze reden kunnen de door ons daadwerkelijk toegepaste maatregelen afwijken van het op onze website omschreven coronabeleid.

MEER INFORMATIE