Opname en overnachting

bij Augenklinik Ahaus

Voor uw gevoel van welbevinden is meer nodig dan mooie meubels en aangename kleuren. Bij ons staat u als patiënt met uw wensen en verwachtingen centraal. Onze filosofie: „Samen meer zien“ proberen wij vanaf het eerste contact uit te dragen.

Indien wij niet aan uw verwachtingen voldoen, maak dit dan a.u.b. aan ons kenbaar. Wij luisteren graag naar u om onze kwaliteit te verbeteren. Wij willen alleen het beste voor onze patiënten: „Perfectie voor uw ogen“.

Klinische opname

Een klinische opname vindt een dag voor de operatie plaats of op de dag van de operatie. Na uw aankomst wordt u door onze medewerkers ontvangen en naar uw kamer begeleid. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer, werkplek en tv, indien gewenst hebben wij voor u een MP3-player. Wij vragen u uit hygiënische overwegingen uw eigen koptelefoon mee te brengen. Ook kunt u gebruik maken van onze gratis WiFi-verbinding.

Voorbereiding

Tijdens een persoonlijk gesprek krijgt u alle informatie over uw verblijf in onze kliniek, waarna eventueel nog geplande onderzoeken worden uitgevoerd. U wordt tijdens uw verblijf dag en nacht door onze ervaren medewerkers begeleid. Ook krijgt u een alarm armband, waardoor wij nog sneller voor u bereikbaar zijn.

Operatiedag

Op de dag van de operatie dient u nuchter te zijn. Onze medewerkers begeleiden u op de aangegeven tijd naar de operatieafdeling. Hier heeft u eerst nog een gespek met de anesthesist, waarna u voor de operatie wordt voorbereid.

Na de operatie wordt het oog met een zalfverband verzorgd. Daarna gaat u naar onze rustruimte. Hier controleren medewerkers regelmatig enkele belangrijke vitale lichaamsfuncties en krijgt u iets te eten en te drinken. Als u van de operatie bent bijgekomen mag u terug naar uw kamer.

Als u zich goed voelt mag u (onder begeleiding van een familielid of een bekende) een wandeling door het kasteelpark of het centrum van Ahaus maken.

's Avonds wordt u dan weer door de oogarts gecontroleerd.

Ontslag

Tussen 7 en 10 uur kunt u van een evenwichtig ontbijt genieten. De controle op de dag na de operatie vindt 's morgens om 8 uur plaats. Onze medewerkers begeleiden u hiervoor naar de onderzoeksruimtes. In de regel duurt de hele controle ca. een uur.

U kunt tot 11 uur die dag over uw kamer beschikken. Denkt u er a.u.b. aan om uw gegevens m.b.t. de vervolgsafspraken mee naar huis te nemen.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.