Opname en overnachting

bij Augenklinik Ahaus

Voor uw gevoel van welbevinden is meer nodig dan mooie meubels en aangename kleuren. Bij ons staat u als patiënt met uw wensen en verwachtingen centraal. Onze filosofie: „Samen meer zien“ proberen wij vanaf het eerste contact uit te dragen.

Indien wij niet aan uw verwachtingen voldoen, maak dit dan a.u.b. aan ons kenbaar. Wij luisteren graag naar u om onze kwaliteit te verbeteren. Wij willen alleen het beste voor onze patiënten: „Perfectie voor uw ogen“.

Klinische opname

Een klinische opname vindt een dag voor de operatie plaats of op de dag van de operatie. Na uw aankomst wordt u door onze medewerkers ontvangen en naar uw kamer begeleid. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer, werkplek en tv, indien gewenst hebben wij voor u een MP3-player. Wij vragen u uit hygiënische overwegingen uw eigen koptelefoon mee te brengen. Ook kunt u gebruik maken van onze gratis WiFi-verbinding.

Voorbereiding

Tijdens een persoonlijk gesprek krijgt u alle informatie over uw verblijf in onze kliniek, waarna eventueel nog geplande onderzoeken worden uitgevoerd. U wordt tijdens uw verblijf dag en nacht door onze ervaren medewerkers begeleid. Ook krijgt u een alarm armband, waardoor wij nog sneller voor u bereikbaar zijn.

Operatiedag

Op de dag van de operatie dient u nuchter te zijn. Onze medewerkers begeleiden u op de aangegeven tijd naar de operatieafdeling. Hier heeft u eerst nog een gespek met de anesthesist, waarna u voor de operatie wordt voorbereid.

Na de operatie wordt het oog met een zalfverband verzorgd. Daarna gaat u naar onze rustruimte. Hier controleren medewerkers regelmatig enkele belangrijke vitale lichaamsfuncties en krijgt u iets te eten en te drinken. Als u van de operatie bent bijgekomen mag u terug naar uw kamer.

Als u zich goed voelt mag u (onder begeleiding van een familielid of een bekende) een wandeling door het kasteelpark of het centrum van Ahaus maken.

's Avonds wordt u dan weer door de oogarts gecontroleerd.

Ontslag

Tussen 7 en 10 uur kunt u van een evenwichtig ontbijt genieten. De controle op de dag na de operatie vindt 's morgens om 8 uur plaats. Onze medewerkers begeleiden u hiervoor naar de onderzoeksruimtes. In de regel duurt de hele controle ca. een uur.

U kunt tot 11 uur die dag over uw kamer beschikken. Denkt u er a.u.b. aan om uw gegevens m.b.t. de vervolgsafspraken mee naar huis te nemen.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Belangrijke informatie!

Met ingang van 1 mei 2021 is de toegang tot onze kliniek alleen nog met een negatieve corona test mogelijk. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Voor volledig gevaccineerde personen, bij wie de 2e prik minstens 14 dagen geleden is, volstaat een bewijs van vaccinatie.

Klik voor meer info over testlocaties in Duitsland op onderstaande button of plan direct een afspraak voor een corona sneltest.

Lees meer

Afspraak maken voor een gratis sneltest bij Chayns:

Afspraak testlocaties van Chayn

Afspraak maken voor een sneltest in Denekamp:

AFSPRAAK TESTSTRAAT IN DENEKAMP