Opname en overnachting

bij Augenklinik Ahaus

Voor uw gevoel van welbevinden is meer nodig dan mooie meubels en aangename kleuren. Bij ons staat u als patiënt met uw wensen en verwachtingen centraal. Onze filosofie: „Samen meer zien“ proberen wij vanaf het eerste contact uit te dragen.

Indien wij niet aan uw verwachtingen voldoen, maak dit dan a.u.b. aan ons kenbaar. Wij luisteren graag naar u om onze kwaliteit te verbeteren. Wij willen alleen het beste voor onze patiënten: „Perfectie voor uw ogen“.

Klinische opname

Een klinische opname vindt een dag voor de operatie plaats of op de dag van de operatie. Na uw aankomst wordt u door onze medewerkers ontvangen en naar uw kamer begeleid. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer, werkplek en tv, indien gewenst hebben wij voor u een MP3-player. Wij vragen u uit hygiënische overwegingen uw eigen koptelefoon mee te brengen. Ook kunt u gebruik maken van onze gratis WiFi-verbinding.

Voorbereiding

Tijdens een persoonlijk gesprek krijgt u alle informatie over uw verblijf in onze kliniek, waarna eventueel nog geplande onderzoeken worden uitgevoerd. U wordt tijdens uw verblijf dag en nacht door onze ervaren medewerkers begeleid. Ook krijgt u een alarm armband, waardoor wij nog sneller voor u bereikbaar zijn.

Operatiedag

Op de dag van de operatie dient u nuchter te zijn. Onze medewerkers begeleiden u op de aangegeven tijd naar de operatieafdeling. Hier heeft u eerst nog een gespek met de anesthesist, waarna u voor de operatie wordt voorbereid.

Na de operatie wordt het oog met een zalfverband verzorgd. Daarna gaat u naar onze rustruimte. Hier controleren medewerkers regelmatig enkele belangrijke vitale lichaamsfuncties en krijgt u iets te eten en te drinken. Als u van de operatie bent bijgekomen mag u terug naar uw kamer.

Als u zich goed voelt mag u (onder begeleiding van een familielid of een bekende) een wandeling door het kasteelpark of het centrum van Ahaus maken.

's Avonds wordt u dan weer door de oogarts gecontroleerd.

Ontslag

Tussen 7 en 10 uur kunt u van een evenwichtig ontbijt genieten. De controle op de dag na de operatie vindt 's morgens om 8 uur plaats. Onze medewerkers begeleiden u hiervoor naar de onderzoeksruimtes. In de regel duurt de hele controle ca. een uur.

U kunt tot 11 uur die dag over uw kamer beschikken. Denkt u er a.u.b. aan om uw gegevens m.b.t. de vervolgsafspraken mee naar huis te nemen.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een medisch neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen FFP2-masker of met het bekende blauw-witte chirurgische mondkapje binnen.

Onze maatregelen worden conform de actuele situatie en regelgevingen aangepast. Om deze reden kunnen de door ons daadwerkelijk toegepaste maatregelen afwijken van het op onze website omschreven coronabeleid.

MEER INFORMATIE