Skip links

Ooglidcorrecties

De eerste blik

in de spiegel 's morgens

kan uw humeur danig in mineur brengen. Vermoeide ogen, traanzakken of hangende oogleden komen niet overeen met het zelfbeeld waarmee u in gedachten bent opgestaan. Ontevreden zijn over uw uiterlijk hoeft niet meer. Milde, vrijwel pijnloze behandelingen kunnen uw uiterlijk positief veranderen.

Ästhetische Lidchirurgie

Bovenooglid

Ooglidcorrectie door een oogarts

Augenklinik Ahaus is gespecialiseerd in cosmetische bovenooglidcorrecties (blefaroplastiek). De operatie wordt, na toediening van een kalmeringsmiddel, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De microchirurgie, die in de oogheelkunde wordt toegepast, komt overeen met de specialistische techniek van cosmetische en reconstructieve ooglidchirurgie. Omdat een optimale wondbehandeling direct na de operatie belangrijk is voor het genezingsproces, verblijft u een nacht in onze kliniek. Na ca. een week worden de hechtingen verwijderd. Vervolgens mag eventueel na twee dagen weer make-up worden aangebracht.

Onderooglid

Milde behandeling van traanzakken

Augenklinik Ahaus is gespecialiseerd in cosmetische correcties van traanzakken (blefaroplastiek). De operatie wordt, na toediening van een kalmeringsmiddel, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De operatietechniek waarvoor de arts kiest, is afhankelijk van de uitgangssituatie. Omdat een optimale wondbehandeling direct na de operatie belangrijk is voor het genezingsproces, verblijft u een nacht in onze kliniek. Als de wondranden geheeld zijn worden na ca. een week de hechtingen verwijderd. Vervolgens mag eventueel na twee dagen weer make-up worden aangebracht.

Mijn ooglidoperatie

Voor de operatie

Vanaf drie dagen voor de operatie raden wij u, t.b.v. een betere wondheling en het voorkomen van zwellingen, de inname van arnica kogeltjes aan. Deze zijn zonder recept bij een apotheek verkrijgbaar.

Vor der OP 1 - Ooglidcorrecties - Augenärzte Gerl & Kollegen

Op de dag van de operatie wordt u na aankomst door vriendelijke medewerkers ontvangen en naar uw kamer gebracht. Omdat door een operatieve ingreep stress kan ontstaan, krijgt u hiervoor een kalmeringstabletje. Na ca. een halfuur beginnen we in de operatieruimte met de voorbereidingen. Het te behandelende gebied wordt gemarkeerd, gedesinfecteerd en verdoofd.

Ästhetische Lidchirurgie - während OP

De ooglidoperatie

De ingreep is pijnloos en duurt ca. 45 – 60 minuten. Aangezien een operatiesnede die met een CO2 laser is gemaakt langzamer heelt, passen wij deze techniek bewust niet toe. Omdat wij niet resorbeerbaar (niet oplosbaar) hechtmateriaal gebruiken, genezen de wondranden optimaal en kunnen reacties van de huid worden voorkomen. Vervolgens leggen wij verbanden aan en wordt u naar uw kamer gebracht.

Na de operatie

De eerste uren na de operatie controleren wij regelmatig uw vitale functies en controleren wij of het aangebrachte verband goed zit. Ook koelen wij voortdurend de pas geopereerde ogen. Omdat beide ogen zijn afgedekt, kunt u om te ontspannen eigen muziekapparatuur mee nemen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid, via de radio of televisie op uw kamer na muziek of bjv. het nieuws te luisteren.

nach der Operation

Tijdens uw verblijf wordt u verzorgd door onze geschoolde verpleegkundigen, die u graag van dienst zijn en via het alarm-armband spoedig voor u klaar staan.
De oogleden kunnen de eerste twee weken na de correctie nog gezwollen zijn en blauwe plekken vertonen. Na ca. een week worden de hechtingen verwijderd. Twee dagen later mag u eventueel uw ogen weer opmaken.
Uiteraard wordt u tijdens uw verblijf ook met maaltijden (warm of koud) verzorgd.

KOSTEN OOGLIDCORRECTIES

(onderstaande prijzen zijn geldig per 23 juni 2023)

Bovenooglidcorrectie (blefaroplastiek)

€ 1.950,00

Met of zonder vetresectie beide ogen*
(incl. het vooronderzoek**, lokale verdoving, een overnachting in ons kliniekhotel met medische verzorging en maaltijden tijdens het verblijf)

Onderooglidcorrectie (blefaroplastiek)

€ 4.419,18

Beide ogen*
(incl. het vooronderzoek**, lokale verdoving, een overnachting in ons kliniekhotel met medische verzorging en maaltijden tijdens het verblijf)

* De prijzen zijn inkl. de nacontroles binnen drie maanden na de operatie en op basis van een operatie aan beide ogen op dezelfde dag.
** Gratis bij een operatie binnen drie maanden na het vooronderzoek.

Komt u voor een vergoeding in aanmerking?

Een ooglidcorrectie kan bij een medische indicatie mogelijk vanuit de basisverzekering worden vergoed. Daar zijn wel enkele criteria aan verbonden. Het gezichtsveld moet bv ernstig beperkt zijn. Bij Augenklinik Ahaus werden ooglidcorrecties door ervaren oogartsen uitgevoerd, die bij het vooronderzoek ook naar de gezondheid van uw ogen kijken.

Mocht er tijdens het vooronderzoek een medische indicatie naar voren komen, neemt Augenklinik Ahaus na overleg en toestemming door de patiënt contact op met de zorgverzekeraar i.v.m. een aanvraag voor de behandeling. Hiervoor hebben wij wel een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Contact en afspraken

Kontaktieren Sie unsNeem contact opContact usقم بالتواصل معنا

Wij staan graag voor u klaar!

Email:
info@augenklinik.nl

Tel.:
085-88 82 288

Table of Contents

Explore
Drag