Skip links

Implantlenzen (phake lenzen)

Phake Lenzen

Implantlenzen (phake lenzen) zijn kunstlenzen, die bij een sterke visusbeperking als aanvulling op de natuurlijke ooglens in het oog worden geïmplanteerd. Bij veel patiënten wordt met behulp van implantlenzen een aanmerkelijk beter zicht bereikt. Deze patiënten zijn tevreden over de helderheid waarmee zij alles weer kunnen zien.

Phake Linsen-absatz
Kontaktlinsen im Auge

Contactlenzen in het oog

Phake intra-oculaire lenzen zijn, vooral bij een hoge visusafwijking, het alternatief voor LASIK en andere methodes binnen de refractiechirurgie. De grens om LASIK of een andere methode uit de conventionele refractiechirurgie toe te passen ligt, met name bij bijziendheid, bij 6 dpt. en hoger. Het slagingspercentage neemt dan af, omdat er teveel weefsel moet worden verwijderd of omdat er andere storende optische fenomenen optreden. De grootte van de optische zone zou te klein zijn om een behandeling verantwoord uit te kunnen voeren.

Phake lenzen als aanvulling op de eigen ooglenzen

Patiënten met een hoge visusafwijking kunnen aanvullend een kunstlens laten implanteren. Deze lens is als het ware een contactlens in het oog.

Aanvullende kunstlenzen kunnen zeer hoge visusafwijkingen corrigeren. De eigen ooglens blijft behouden, maar wordt door de kunstlens versterkt. Er wordt geen weefsel verwijderd. Deze lenzen zijn er in veel variaties en kunnen bij verschillende soorten afwijkingen worden toegepast.

Is Lasik de juiste behandeling voor u?

icon 81 - Phake Lenzen - Augenärzte Gerl & Kollegen

ICL Lens

ICL Linse - Phake Lenzen - Augenärzte Gerl & Kollegen

Soorten Implantlenzen (phake)

Er zjn meerdere soorten lenzen. Zij verschillen van elkaar door:

- hun positie; voor of achter de eigen ooglens,
- het materiaal,
- de soort bevestiging in het oog.

Door de uitgebreide keus kunnen wij bij elke patiënt de juiste lens implanteren.

Mijn Implantlens-Operatie

Tijdens het vooronderzoek adviseren wij u over de soort behandeling – het plaatsen van de lens voor of achter de eigen ooglens – en daarover, welke lenzen voor u het meest geschikt zijn.

Om de sterkte van de lenzen uiterst precies te kunnen berekenen, zijn uitgebreide diagnostische onderzoeken noodzakelijk. Met behulp van contactvrije meettechnieken kunnen wij uw refractieafwijking meten. Aan de hand hiervan wordt de exacte lenssterkte berekend voor uw Zien zonder Bril! Voor deze exacte metingen is het noodzakelijk, dat u uw eigen zachte contactlenzen een week voor het vooronderzoek en harde contactlenzen twee weken voor het vooronderzoek niet meer draagt.

Lees meer

LASIK-TEST

LASIK-Test

U vraagt zich wel eens af, of de LASIK ooglaserbehandeling een geschikte behandelmethode voor u is,
om u refractiefout te corrigeren?
Doe dan

Lees verder »
Lesebrille ade

Leesbril adieu

Voor wie steeds zijn leesbril kwijt is of wie om verschillende redenen geen leesbril wil dragen, zijn er goede alternatieven. Onze ervaren oogartsen bespreken graag

Lees verder »
Femto-LASIK

Femto-LASIK

Bij de LASIK wordt een dunne lamel op het hoornvliesoppervlak zodanig voorbereid, dat deze weer als een boek kan worden dichtgeklapt. Bij de FemtoSecondLASIK wordt

Lees verder »

Table of Contents

Explore
Drag