Skip links

Laserbehandeling netvlies

Argon-laser

Deze behandeling veroorzaakt kleine lasereffecten op het netvlies, die ontstaan door de thermische reactie van de laserenergie in het weefsel. Afhankelijk van de ziekte en het doel van de behandeling werkt de laser met subdrempelige of bovendrempelige energieën. De laserbehandeling wordt niet uitgevoerd in het directe gezichtscentrum, omdat de nevenschade aan naburige, functionerende zintuigcellen en de daarmee gepaard gaande vermindering van het gezichtsvermogen te groot zou zijn.

Netzhaut Laserbehandlung

Laserbehandeling netvlies

Argon laser wordt gebruikt om volgende netvliesproblemen te behandelen:

  • Retinale gebieden met vasculaire occlusie of diabetes waar de bloedtoevoer bijna of volledig is gestopt.
  • Maculair oedeem buiten het directe gezichtscentrum bij diabetes.
  • In bepaalde gevallen van drusen bij droge AMD kan een speciale lasertechniek worden gebruikt om de functie van het retinale pigmentepitheel (RPE) te activeren en zo een betere verwijdering van stofwisselingsproducten door het RPE te bereiken. De drusen breken dan af, hoewel vaak niet volledig.
  • Retinale foramen (netvliesgaatjes) of precancereuze aandoeningen die behandeld moeten worden: hier worden de gaatjes vastgezet door een beginnende cicatrisatie reactie veroorzaakt door de laserhaarden die rond de gaatjes zijn gemaakt.
  • Sclerotherapie voor centrale sereuze chorioretinopathie (CSR).
  • Retinale gebieden die niet worden doorkruist door vaten in het geval van retinopathie bij prematuren (ROP).

Lees meer

Zorgverzekeraars Hintergrund

Prijzen Lifestyle-Behandelingen

Prijzen Prijzen vanaf 01.02.2024 Start KOSTEN OOGLASEREN EN LENSIMPLANTATEN Vooronderzoek € 195,00 FemtoLASIK € 4.999,00 Ooglaserbehandeling   voor beide ogen De prijzen voor ooglaserbehandelingen zijn

Lees verder »
Behandlung der Gewebeerschlaffung

Behandeling van glaucoom

Als oogdruppels niet meer worden verdragen of niet meer afdoende helpen, kunnen andere behandelingen worden toegepast. Welke Behandeling van glaucoom voor u het meest geschikt

Lees verder »

Table of Contents

Explore
Drag