Skip links

Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid

“Naast de medische uitdaging, die dergelijke projecten met zich meebrengen, is het vooral de enorme dankbaarheid van de geholpen mensen, die ons telkens weer motiveert en beloont.”

Matthias Gerl MD oogarts

quote1 - Maatschappelijke betrokkenheid - Augenärzte Gerl & Kollegen
Welt - Maatschappelijke betrokkenheid - Augenärzte Gerl & Kollegen
dots1 1 - Maatschappelijke betrokkenheid - Augenärzte Gerl & Kollegen

Wereldwijd leven ca 253 miljoen mensen met een visusbeperking en daarvan zijn 36 miljoen mensen blind. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO, 2017) zouden ca 80% van alle visusaandoeningen kunnen worden voorkomen, dan wel worden genezen. Door ontbrekende medische zorg ontvangen veel mensen, vooral in de armere landen, niet de noodzakelijke hulp om hen voor blind worden te behoeden.

Het tegengaan van vermijdbare blindheid staat bij de activiteiten van de stichting “Besser sehen“, die in 2019 door Dr. med. Ralf-Hellmar Gerl, dr. med. (Univ. Bud.) Matthias Gerl en Dr. med. Verena Bhakdi Gerl werd opgericht, centraal.

Doel hierbij is om zoveel mogelijk getroffenen aan een betere visus te helpen, zodat zij weer zelfstandig aan het sociale en maatschappelijke leven kunnen deelnemen. Het behandelen van cataract, wat de hoofdoorzaak is van vermijdbare blindheid, behoort tot het primaire werkveld van de betrokken artsen.

Naast tertiaire preventie (operatieve behandeling) zet de stichting “Besser sehen” zich ook in voor het opleiden en bijscholen van locale oogartsen en medisch personeel, om de voortgang van het werk te garanderen. Hiervoor worden inheemse artsen en assistenten op operatief gebied geschoold, zodat deze collega’s ter plekke het werk tijdens de afwezigheid van hulpteams zelfstandig en met eigen verantwoordelijkheid kunnen voortzetten. Met deze multiplicator-strategie neemt de zelfverzorging toe en wordt de medische zorg voor de locale bevolking beter.

Elke steun is kostbaar. Wij zijn u zeer dankbaar als u het vrijwilligerswerk van de stichting “Besser sehen” met een financiële gift zou willen ondersteunen.

Vermeld a.u.b. bij uw gift uw adres, zodat wij u een bevestiging van uw donatie kunnen toesturen. Alvast onze hartelijke dank hiervoor.

quote1 - Maatschappelijke betrokkenheid - Augenärzte Gerl & Kollegen
Contact en afspraken

Kontaktieren Sie unsNeem contact opContact usقم بالتواصل معنا

Wij staan graag voor u klaar!

Email:
info@augenklinik.nl

Tel.:
085-88 82 288

Table of Contents

Explore
Drag