Wetenschap

Medische standaarden nieuw definiëren – niet stil blijven staan. Bij de ontwikkeling van nieuwe behandelingsstrategieën en bij onderzoek naar nieuwe technologieën en onderwijsvormen stellen wij maatstaven op en geven wij nieuwe trends aan. Daarbij staat steeds de patiëntenzorg centraal.

Hoge medische eisen

Onze slogans „Perfectie voor uw ogen“ en „Visie als passie“ staan niet alleen m.b.t. de patiëntenzorg bij ons centraal. Wij hebben ons ten doel gesteld om standaarden in de oogheelkundige zorg te verbeteren. Niet alleen om zoveel mogelijk medisch resultaat te krijgen, maar ook om ontwikkelingen en verbeteringen te bevorderen. Daarom hebben wij de afgelopen jaren onze eigen wetenschappelijke onderzoeken uitgebreid en daarbij voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe methodes, opleidingen voor wetenschappelijk personeel en nieuwe hulpmiddelen geïnvesteerd. Binnen een verbond van oogklinieken in de private sector werken wij regelmatig mee aan toelatingsstudies voor de EMA (European Medicine Agency) en de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration).

Wereldwijde samenwerking

Onze ondernemingsfilosofie „Samen meer zien“ gaat verder dan onze interne collegiale teamverhoudingen en de individuele zorg voor patiënten. Deze filosofie hanteren wij wereldwijd m.b.t. samenwerking met andere onderzoeksrichtingen en toeleveringsfirma’s.

Als mede-oprichtingslid van het IVCRC.net (International Vision Correction Research Centre Network) van de oogkliniek van de universiteit van Heidelberg en van Ocunet GmbH & Co KG, hechten wij waarde aan onderzoek en ontwikkeling binnen ons eigen verbond van praktijken en klinieken. Om ook in de toekomst actief de focus op wetenschappelijk onderzoek in de oogheelkunde te richten, heeft Matthias Gerl MD  na de overname van de leiding in 2017, het PROVISUS onderzoeksinstituut opgericht t.b.v. praktijkopleidingen (AN-Institut der praxis Hochschule). Het doel van deze samenwerking is om een brug te slaan tussen klinisch onderzoek en dagelijkse praktijk, om in Duitsland aan de hand van een optimaal concept voor patiëntenzorg aan de sociaal-economische behoeften te voldoen.

 

Clinical evaluation of a new monofocal IOL with enhanced intermediate function in patients with cataract

Auffarth, Gerd U. MD, PhD, FEBO; Gerl, Matthias MD; Tsai, Linda MPH; Janakiraman, D. Priya OD, FAAO; Jackson, Beth PhD; Alarcon, Aixa PhD; Dick, H. Burkhard MD, PhD, FEBOS-CR; Quantum Study Group

Lees meer

Coöperaties

IVCRC.net

meer informatie

Praxishochschule

meer informatie
omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.