Skip links
Glaukom - Symptome

Patiënt

Wij kijken naar de mens achter de patiënt. Behandelingen aan en in het oog kunnen mensen onzeker en angstig maken. Ons team verplaatst zich in uw situatie en zal er alles aan doen om u gerust te stellen en u de best mogelijke behandeling te bieden.

De staaroperatie is wereldwijd in aantal de vaakst uitgevoerde operatieve ingreep. Bovendien is de operatie, doordat hierbij weinig complicaties optreden met daarentegen zeer goede eindresultaten, een van de veiligste en succesvolste medische ingrepen. Niet alleen wordt door een staaroperatie het gezichtsvermogen verbeterd, ook kan door aanvullende mogelijkheden een brilonafhankelijkheid worden nagestreefd.

Als oogdruppels niet meer worden verdragen of niet meer afdoende werken, dan zijn meerdere soorten behandelingen mogelijk. Welke behandeling in uw geval het meest geschikt is bespreken wij graag met u.

De macula is de plek waarmee u het scherpst kunt zien. Er zijn een aantal aandoeningen die dit in gevaar kunnen brengen. Lezen of het herkennen van gezichten wordt dan moeilijk of zelfs onmogelijk. Daarom ontwikkelen wij graag met u een voor u individueel aangepaste behandelingsstrategie.

De behandeling van netvliesaandoeningen is afhankelijk van de aard en de oorzaak van de aandoening. Netvliesgaatjes kunnen met een laser worden behandeld, maar een netvliesloslating kan alleen door snel operatief ingrijpen worden verholpen. Goedaardige tumoren dienen voortdurend te worden gecontroleerd. Bij kwaadaardige tumoren werken wij samen met gespecialiseerde klinieken.

 

Niet elke diabetische verandering aan het oog dient te worden behandeld. Als een behandeling toch noodzakelijk is dan kan dit o.a. met behulp van een laser of operatieve medicamenttoediening (Pop-Up IVOM medicamenten) worden uitgevoerd.

Vaatafsluitingen, zoals een trombose of een infarct veroorzaken binnen korte tijd verlies van de gezichtsscherpte. Ook hier kan, evenals bij de behandeling van diabetes aan het oog, met een laser worden behandeld of met behulp van operatieve medicamenttoediening (Pop-Up IVOM medicamenten). Vroegtijdige behandeling geeft een betere genezingsprognose.

Niet elke verandering aan het hoornvlies moet operatief worden behandeld. Indien een behandeling wel noodzakelijk is dan kan dit met een laser worden uitgevoerd of kunnen er verschillende hoornvliestransplantatietechnieken worden toegepast.

Een voortgeschreden keratoconus dient, het liefst in een vroegtijdig stadium, met behulp van UV-stralen te worden gestabiliseerd (Corneal Cross Linking, Pop up). Ook hier kunnen verschillende hoornvliestransplantatietechnieken worden toegepast.

Een operatieve behandeling bij ooglidaandoeningen (verkeerde stand van het ooglid en ooglidtumoren) wordt bepaald door de aard van de aandoening. Welke behandeling voor u zinvol is bespreken wij graag tijdens een persoonlijk gesprek met u.

Niet elke verkeerde oogstand dient meteen te worden geopereerd. De noodzaak van een operatie is mede afhankelijk van de leeftijd. Soms kan ook uit cosmetische overwegingen een operatie gewenst zijn.

Nachsorge - Patiënt - Augenärzte Gerl & Kollegen

Uw welzijn staat bij ons centraal. State-of-the-art diagnostiek, persoonlijke aandacht en competentie vormen de basis voor uw vertrouwen in onze behandeling.

Contact en afspraken

Kontaktieren Sie unsNeem contact opContact usقم بالتواصل معنا

Wij staan graag voor u klaar!

Email:
info@augenklinik.nl

Tel.:
085-88 82 288

Patiënt

Table of Contents

Explore
Drag