Zorgkosten

Wie ontvangt de zorgkosten-factuur?

Ontvang ik een factuur?

Of u een zorgkostenfactuur ontvangt, hangt er van af of u bij een gecontracteerde of niet gecontracteerde zorgverzekeraar verzekerd bent. Behandelen doen wij patiënten van alle zorgverzekeraars!

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Augenklinik Ahaus declareert geleverde zorg rechtsstreeks bij uw zorgverzekeraar. Dat doen wij volgens het Nederlandse declaratiesysteem en DOT-zorgproducten.

Niet gecontracteerde zorgverzekeraars

Uiteraard kunt u ook als verzekerde van een niet gecontracteerde zorgverzekeraar bij Augenklinik Ahaus terecht. U heeft hiervoor wel een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Volgt na het eerste consult een behandeltraject, dan nemen wij contact op met uw zorgverzekeraar en vragen wij uw behandeling met een raming van de kosten van tevoren voor u aan. Onze patiënten worden hiervan volledig op de hoogte gebracht en kunnen, nadat ze een machtiging hebben ontvangen, een afspraak bij ons maken voor de geadviseerde behandeling. Voor meer info neemt u contact op met ons Nederlands team.

In tegenstelling tot gecontracteerde zorgverzekeraars declareren wij de kosten niet direct bij uw zorgverzekeraar, maar gaat de factuur naar u. U kunt deze factuur vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar.

Eigen risico

Kosten van oogheelkundige zorg vallen onder de basisverzekering. Deze kosten vallen onder het verplicht wettelijk eigen risico. Uw zorgverzekeraar brengt deze kosten bij u in rekening.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.