Skip links

Melanoom

Datum

27. jul 2022

Melanoom

Een melanoom komt zelden voor op de ooglidrand, maar kan bij optreden een dodelijk verloop hebben. Niet elke melanoom is, wat men wel zou vermoeden, gepigmenteerd. Ca. 50% is niet gepigmenteerd. Daarom is een melanoom niet altijd op eenzelfde manier te diagnosticeren.

Melanoom

Symptomen

Typisch voor melanomen zijn de diepbruine tot blauwzwarte zwellingen van de huid. Door hun verschillende manier van groeien en de daaruit voortkomende veranderingen, zoals erosies en korstvormingen, kunnen ze totaal van elkaar verschillen in kleur, vorm en grootte.

Diagnostiek

Een vermoeden van de aanwezigheid van een melanoom is reëel als de tumor nieuw is, binnen enkele weken in omvang toeneemt en qua kleur verandert. Als de randen niet glad zijn, de verandering asymmetrisch van vorm wordt, de kleur donker wordt of als er binnen in de haard een onregelmatigheid optreedt en de diameter meer dan 5 mm bedraagt, dan dient een patiënt met spoed een afspraak bij een dermatoloog of oogarts te maken. De genoemde verschijnselen en hoe te handelen gelden voor het gehele huidoppervlak van het lichaam.

Operatie

Een operatie dient, zoals ook bij een epitheliaal plaveiselcarcinoom het geval is, uitsluitend in daarvoor ingerichte klinieken te worden uitgevoerd.

Meer lezen

Fehlstellungen der Augenlider

Verkeerde stand Ooglid

Bij dit verschijnsel is het traanpuntje naar buiten gedraaid, terwijl dit normaal naar binnen wijst en tegen de oogappel aanligt, om de traanvloeistof in de

Meer lezen »
Altersveraenderungen am Lid - Melanoom - Augenärzte Gerl & Kollegen

Leeftijd gerelateerd

Leeftijd gerelateerd Datum Start Leeftijd gerelateerd Contact & Afspraken Kontaktieren Sie unsNeem contact opContact usقم بالتواصل معنا Wij staan graag voor u klaar! Email:info@augenklinik.nl Tel.:085-88

Meer lezen »

Table of Contents

Explore
Drag