Skip links

Papillom

Datum

27. jul 2022

Papillom

Een papilloom is een goedaardige woekering van huidcellen, die soms door virussen wordt veroorzaakt. Ze kunnen afzonderlijk, maar ook naast elkaar ontstaan en kunnen breed zijn en vlak op de huid liggen, of smal zijn en een beetje uitsteken. Het oppervlak is enigszins onregelmatig. Papillomen behoren tot de goedaardige tumoren en hoeven medisch gezien niet te worden verwijderd. Vaak willen patiënten om cosmetische redenen verwijdering van een papilloom.

Symptomen

De meeste papillomen veroorzaken geen klachten.

Papillom

Diagnostiek

Het onderzoek naar een papilloom is eenvoudig . De oogarts onderzoekt het oog m.b.v. een microscoop (aan de speetlamp).

Operatie

Als een patiënt verwijdering van het papilloom wenst, dan wordt dit m.b.v. een schaarsnede uitgevoerd. Hierbij wordt het papilloom zoveel mogelijk bij de basis verwijderd, zodat er geen infectiecellen achter blijven, die voor herhaling kunnen zorgen. Bloedstelping gebeurt door de bloedvaten uit te schakelen. In een enkel geval moet de wond worden gehecht. De operatie duurt 15 minuten en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Meer lezen

Vetweefsel prolaps

Een vetweefsel prolaps in de oogholte ontstaat als het weefsel, dat de oogholte van de buitenste oogliddelen scheidt, instabiel is geworden.

Meer lezen »
Meibomitis

Meibomitis

In het ooglid bevinden zich de meibomkliertjes, die voortdurend een olieachtige vloeistof produceren en deze vloeistof bij elke oogknippering als een oliefilm over de traanvloeistof

Meer lezen »

Table of Contents

Explore
Drag