Skip links

Ooglaseren

Ooglaseren

Na een correctie met behulp van een laser kunt u in de regel langdurig goed zonder een bril of contactlenzen zien. De ingreep aan het oog is pijnloos en duurt meestal niet langer dan 20 minuten. Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen mogelijk. Onze ervaren oogartsen bespreken graag met u welke behandeling voor u de beste is.

Mijn ooglaserbehandeling

Voorbereiding

Geen contactlenzen dragen!

Gedurende de tijd voorafgaand aan de behandeling mogen geen contactlenzen meer worden gedragen:

  • Harde contactlenzen: 2 weken voor de afspraak
  • Zachte contactlenzen: 1 week voor de operatie
Augenlaser

Gebruik vanaf drie dagen voor de ooglaserbehandeling geen oogmake-up meer en verzorg uw gezicht met ongeparfumeerde verzorgingsproducten. Een tip: wimpers kunt u voor de operatie laten verven, omdat u na de operatie meerdere dagen geen mascara mag gebruiken.

Zorg voor afleiding en probeer u te ontspannen. En glasje wijn of bier is toegestaan.

Neem deze dag ruim de tijd voor uw rit naar de kliniek en verschuif alle anderen verplichtingen naar een later tijdstip of regel belangrijke zaken voor de behandeldag – vermijd stresssituaties. Gebruik geen make-up deze dag en zeer weinig parfum.

U hoeft niet nuchter te zijn, het is zelfs beter voor uw bloedsomloop om voor de operatie normaal te eten.

Na de ooglaserbehandeling mag u niet actief aan het verkeer deelnemen, kom daarom a.u.b. met het openbaar vervoer of laat u rijden. In de regel is de gezichtsscherpte de dag na de operatie zo goed, dat u weer kunt autorijden. Voorwaarde is echter, dat de oogarts u dit toestaat. Voor die tijd is het wettelijk niet toegestaan een voertuig te besturen en in geval van schade zult u dan niet verzekerd zijn.

Hou rekening met een verblijf in de kliniek van ca. twee uur. Het verblijf in de ooglaserruimte duurt ca. 20 minuten.

Ga rechtstreeks en zonder omwegen naar huis. Gun uw ogen rust. De eerste uren na de operatie tranen de ogen en ziet u wazig.

Belangrijk: Niet in het geopereerde oog wrijven! Vooral tijdens het slapen is voorzichtigheid geboden. Daarom adviseren wij met klem om de meegekregen oogbescherming te dragen. Felle pijn en een acute verslechtering van het zien zijn niet normaal. In dat geval dient u ons meteen te bellen.

Augenlaser-man

Dat moet je weten:

In het kader van een ernstige verduidelijking ligt onze focus niet op wat medisch haalbaar is, maar op wat voor u persoonlijk zinvol is.

De volgende vereisten zijn belangrijk:

  • Uw refractiefout mag de laatste twee jaar niet veranderd zijn.
  • Minimum leeftijd 18 – 20 jaar, je moet volgroeid zijn.
  • In het geval van bepaalde ziekten (bijvoorbeeld reuma, keratoconus) is een operatie misschien niet aan te raden. Praat alsjeblieft met ons.
  • Geen behandeling tijdens zwangerschap of borstvoeding.
  • Mensen met een allergie moeten de operatie plannen in een allergievrije periode.

Is Lasik de juiste behandeling voor u?

icon 81 - Ooglaseren - Augenärzte Gerl & Kollegen

Zien zonder

brilContactlenzen

sehen ohne brille - Ooglaseren - Augenärzte Gerl & Kollegen

Femto-LASIK

Femto-Lasik is daardoor zeer geschikt voor patiënten, die hun bedenkingen hebben tegen het mechanisch snijden door een microkeratoom.

PRK/Lasek

Bij de LASEK kan het genezingsproces meerdere weken lang duren en de eerste dagen na de behandeling kan de patient veel pijn hebben.

Lees meer

LASIK-TEST

LASIK-Test

U vraagt zich wel eens af, of de LASIK ooglaserbehandeling een geschikte behandelmethode voor u is,
om u refractiefout te corrigeren?
Doe dan

Lees verder »
Femto-LASIK

Femto-LASIK

Bij de LASIK wordt een dunne lamel op het hoornvliesoppervlak zodanig voorbereid, dat deze weer als een boek kan worden dichtgeklapt. Bij de FemtoSecondLASIK wordt

Lees verder »

Table of Contents

Explore
Drag