Skip links

Droge ogen

Sicca syndroom

Therapie en behandeling

Droge ogen spreekuur (sicca)

In onze kliniek bieden wij u binnen ons droge ogen spreekuur een uitgebreide diagnostiek en individuele behandelingen voor droge ogen aan. Ons team is gespecialiseerd in het sicca syndroom en maakt voor diagnostiek en behandeling gebruik van modernste technologieën en innovatieve behandelmethoden, om u snel en effectief te kunnen helpen.

Tijdens het droge ogen spreekuur worden eerst uw symptomen en klachten besproken, zoals bijv. branderige ogen, jeuk, roodheid en lichtgevoeligheid. Aansluitend hieraan doen wij onderzoek na de oorzaak van het droge oog.

Wij doen o.a. de volgende onderzoeken/metingen:

 

  • Meting van de hoeveelheid traanvocht
  • Analyse van de samenstelling van het traanvocht
  • Beoordeling van de meibomklieren
  • Onderzoek van het ooglid

 

De behandeling van droge ogen is afhankelijk van de oorzaak van de aandoening en kan variëren van het toedienen van traanvervangers tot het verwarmen van de lipiden of het masseren van de meibomklieren.

 

In het drogen ogen spreekuur bieden wij gespecialiseerde diagnostiek en behandelingen voor droge ogen aan. Een tijdige diagnose en individuele behandelingen kunnen helpen, om langdurige schade te voorkomen en de levenskwaliteit van patiénten met deze oogaandoening te verbeteren.

Ooglidhygiëne - een belangrijke stap ter preventie

12Lidrandpflege - Sicca syndroom - Therapie en behandeling - Augenärzte Gerl & Kollegen

Onder ooglidrandverzorging wordt verstaan: het reinigen en verzorgen van het gebied aan de rand van de oogleden, ook wel de ooglidrand genoemd. De ooglidrand is een belangrijk onderdeel van het oog, omdat het de openingen van de meibomklieren omringt, die verantwoordelijk zijn voor de productie van de traanfilm. Als de ooglidrand niet voldoende wordt verzorgd, kunnen er zich afzettingen van talg, vuil en bacteriën ophopen die kunnen leiden tot oogproblemen zoals blefaritis (ontsteking van de ooglidrand) of droge ogen. Door de ooglidrand regelmatig schoon te maken en te verzorgen, kunnen deze problemen worden voorkomen. Onze specialisten kunnen u adviseren over de beste manier om uw ooglidrand te reinigen en te verzorgen.

Meer lezen

Table of Contents

Explore
Drag