Skip links

Weefselverslapping ooglid

Hangende bovenoogleden komen als ouderdomsverschijnsel relatief vaak voor. Weefselverslapping in combinatie met een afnemende elasticiteit van de huid en de ooglidspieren zijn hiervan de oorzaak.

eye bags before after cosmetic treatment - Weefselverslapping boven- en onderooglid - Augenärzte Gerl & Kollegen

Weefselverslapping boven- en onderooglid

Het vaakst worden de bovenoogleden getroffen, hoewel dergelijke veranderingen ook rond het onderooglid voorkomen. Vaak ontstaan er tegelijkertijd kleine vetkussens in de oogholte. Dit vetweefsel veroorzaakt een welving in de toch al niet meer zo stevige huid van het bovenooglid. Als dit verschijnsel in het onderooglid optreedt, dan spreekt men van „traanzakken“. Dit alles geeft het gezicht een vermoeide uitdrukking en vaak zijn ook de ogen gezwollen. Een extreme weefselverslapping kan het zien beperken.

Lees meer

Lesebrille ade

Leesbril adieu

Voor wie steeds zijn leesbril kwijt is of wie om verschillende redenen geen leesbril wil dragen, zijn er goede alternatieven. Onze ervaren oogartsen bespreken graag

Lees verder »
Lid-operation

Ooglidcorrecties

Ooglidcorrecties door een oogarts
Augenklinik Ahaus is gespecialiseerd in cosmetische bovenooglidcorrecties (blefaroplastiek). De operatie wordt, na toediening van een kalmeringsmiddel, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Lees verder »
Nachstar - Weefselverslapping boven- en onderooglid - Augenärzte Gerl & Kollegen

Wat is Nastaar

Bij een Behandeling van nastaar met de laser (YAG-lasercapsulotomie) wordt het weefselvlies ter hoogte van het achterste lenskapsel geopend met behulp van een laserstraal.

Lees verder »
Volgende infoavond

Table of Contents

Explore
Drag