Skip links

Femto-LASIK Ooglaserbehandeling

Femto-LASIK

LASIK: Bewezen methode sinds 1992

Femtosecond

Bij de LASIK wordt een dunne lamel op het hoornvliesoppervlak zodanig voorbereid, dat deze weer als een boek kan worden dichtgeklapt. Bij de FemtoSecondLASIK wordt deze handeling door de FemtoSecondlaser uitgevoerd. De eronder liggende diepere hoornvlieslaag wordt met de Excimer-Laser gemodelleerd. Dit modelleren gebeurt binnen een duizendste van een millimeter.

Samengevat: De brilwaarden worden in het hoornvlies gelaserd. Na de ooglaserbehandeling wordt de hoornvlieslamel weer op zijn oorspronkelijke plaats terug gelegd, waarna deze zich direct als een lichaamseigen pleister vastzuigt.

LASIK

Wavefront-Technology

Met Wavefront-Technology kunnen wij uw ogen individueel behandelen. Wavefront-Technology werd ontwikkeld, om problemen als slecht zien in het donker en een hoge verblindingsgevoeligheid optimaal te kunnen corrigeren.

LASIK met FemtoSecondlaser

Hoewel bij LASIK het risico op complicaties bij het gebruik van mechanischen instrumenten (microkeratoom) weliswaar zeer gering is, is dit risico door het gebruik van een Femtolaser vrijwel te verwaarlozen. Met de in onze kliniek gebruikte FemtoSecondLaser kunnen verkeerde flapincisies worden vermeden.

Femto-Lasik is daardoor zeer geschikt voor patiënten, die hun bedenkingen hebben tegen het mechanisch snijden door een microkeratoom in het hoornvlies. Het verdere verloop van de behandeling is als bij een conventionele LASIK.

Is Lasik de juiste behandeling voor u?

icon 81 - Femto-LASIK - Augenärzte Gerl & Kollegen

Lees meer

Lesebrille ade

Leesbril adieu

Voor wie steeds zijn leesbril kwijt is of wie om verschillende redenen geen leesbril wil dragen, zijn er goede alternatieven. Onze ervaren oogartsen bespreken graag

Lees verder »
LASIK-TEST

LASIK-Test

U vraagt zich wel eens af, of de LASIK ooglaserbehandeling een geschikte behandelmethode voor u is,
om u refractiefout te corrigeren?
Doe dan de test

Lees verder »

Table of Contents

Explore
Drag