Skip links

Trans-PRK
Streamlight

Ooglaserbehandeling

Trans-PRK Streamlight Ooglaserbehandeling

Bij Augenklinik Ahaus bieden wij naast een Femto-Lasik ooglaserbehandeling ook de Trans-PRK Streamlight aan. De Trans-PRK Streamlight is een moderne en zachte methode voor het corrigeren van visuele afwijkingen. Deze behandeling is een doorontwikkeling van de conventionele PRK (fotorefractieve keratectomie) en is een goed alternatief als uw hoornvlies erg dun is en u daarom niet in aanmerking komt voor een Femto-LASIK ooglaserbehandeling.

Augenlaser

Bij Trans-PRK Streamlight (transepitheliale fotorefractieve keratectomie) wordt het oog niet mechanisch aangeraakt en zijn er geen incisies nodig. In plaats daarvan wordt met een speciale laser voorzichtig de bovenste laag van het hoornvlies (het epitheel) verwijdert. Aansluitend hieraan modelleerd de Eximer-Laser met uiterste precisie de onderliggende hoornvlieslaag: Refractieve afwijkingen worden gecorrigeerd.

Tijdens de hele behandeling blijft het oog vrijwel onaangeroerd, daarom wordt deze ooglaserbehandeling ook wel no touch PRK genoemd.

Voordelen Trans-PRK Streamlight:

Contactloze ooglaserbehandeling: Omdat bij deze behandeling directe mechanische ingrepen aan het oog worden vermeden, wordt het risico op complicaties op een minimum gereduceerd.

Precieze correctie: Geavanceerde laserapparatuur zorgt voor een gelijkmatige verwijdering van het epitheel en een zeer precieze behandeling van het hoornvlies.

Kortere en comfortabelere herstelperiode: Patiënten, die zijn behandelt met Trans-PRK Streamlight, berichten vaak over een sneller herstel en minder klachten ten opzichte van traditionele PRK-methodes.

Minder pijn na de behandeling: Nog een voordeel van deze ooglasermethode.

Welke ooglaserbehandeling voor u het meest geschikt is, bespreekt u na een uitgebreid vooronderzoek met onze oogartsen, die gespecialiseerd zijn in refractieve chirurgie (brilvervangende behandelingen). Op basis van de uitkomsten van het vooronderzoek en rekening houdend met individuele wensen en behoeftes van onze patiënten geven wij een eerlijk advies over de meest geschikte behandelmethode.

De eerste dagen na de behandeling kan de patient pijn hebben. Om deze reden sluit een adequate pijntherapie aan de ooglaserbehandeling aan. Omdat wij onze patiënten het liefst aangename behandelingen toewensen, voeren wij de Trans-PRK Streamlight alleen dan uit, als het hoornvlies voor een Femtolasik niet dik genoeg is.

Vitamin C ondersteunt genezingsproces

Bij de Trans-PRK Streamlight kan het genezingsproces meerdere weken lang duren en de eerste dagen na de de behandeling kan de patient veel pijn hebben. De oorzaak hiervoor is, dat het behandelde hoornvlies niet (zoals bij de LASIK-methode) beschermt wordt door het hoornvliesflapje (lichaamseigen pleister). Vitamin C kan ondersteuning bieden bij het genezingsproces na een Trans-PRK Streamlight-behandeling. Studies in de Verenigde Staten hebben aangetoond, dat een gerichte inname van vitamine C het genezingsproces bij behandelingen aan het hoornvlies, zoals bijv. een Lasikbehandeling, positief kan beïnvloeden. Daarom raden wij het gebruik van de volgende hoeveelheid vitamine C aan: dagelijks tweemaal 500 mg vitamine C, vanaf twee weken voor en tot twee à drie weken na de behandeling.

Is Lasik de juiste behandeling voor u?

icon 81 - Trans-PRK Streamlight/Lasek - Augenärzte Gerl & Kollegen

Lees meer

LASIK-TEST

LASIK-Test

U vraagt zich wel eens af, of de LASIK ooglaserbehandeling een geschikte behandelmethode voor u is,
om u refractiefout te corrigeren?
Doe dan

Lees verder »
Lesebrille ade

Leesbril adieu

Voor wie steeds zijn leesbril kwijt is of wie om verschillende redenen geen leesbril wil dragen, zijn er goede alternatieven. Onze ervaren oogartsen bespreken graag

Lees verder »
Femto-LASIK

Femto-LASIK

Bij de LASIK wordt een dunne lamel op het hoornvliesoppervlak zodanig voorbereid, dat deze weer als een boek kan worden dichtgeklapt. Bij de FemtoSecondLASIK wordt

Lees verder »

Table of Contents

Explore
Drag