Skip links

PRK - Lasek Ooglaserbehandeling

PRK - Lasek

Bij een LASEK-ooglaserbehandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies losgeweekt en verwijderd. Hierna wordt het eronder liggende deel, op dezelfde manier als bij een Femtolasik, met de Excimerlaser gemodelleerd.

Augenlaser

De eerste dagen na de behandeling kan de patient pijn hebben. Om deze reden sluit een adequate pijntherapie aan de ooglaserbehandeling aan.
Omdat wij onze patiënten het liefst aangename behandelingen toewensen, voeren wij de Lasekbehandeling alleen dan uit, als het hoornvlies voor een Femtolasik niet dik genoeg is.

Vitamin C ondersteunt genezingsproces

Bij de LASEK kan het genezingsproces meerdere weken lang duren en de eerste dagen na de behandeling kan de patient veel pijn hebben. De oorzaak hiervoor is, dat het behandelde hoornvlies niet (zoals bij de LASIK-methode) beschermt wordt door het hoornvliesflapje (lichaamseigen pleister). Vitamin C kan ondersteuning bieden bij het genezingsproces na een LASEK-behandeling.

Studies in de Verenigde Staten hebben aangetoond, dat een gerichte inname van vitamine C het genezingsproces bij behandelingen aan het hoornvlies, zoals bijv. een Lasikbehandeling, positief kan beïnvloeden. Daarom raden wij het gebruik van de volgende hoeveelheid vitamine C aan: dagelijks tweemaal 500 mg vitamine C, vanaf twee weken voor en tot twee à drie weken na de behandeling.

Is Lasik de juiste behandeling voor u?

icon 81 - PRK - Lasek - Augenärzte Gerl & Kollegen

Lees meer

Phake Linsen

Phake Lenzen

Implantlenzen (phake lenzen) zijn kunstlenzen, die bij een sterke visusbeperking als aanvulling op de natuurlijke ooglens in het oog worden geïmplanteerd. Bij veel patiënten wordt

Lees verder »
Femto-LASIK

Femto-LASIK

Bij de LASIK wordt een dunne lamel op het hoornvliesoppervlak zodanig voorbereid, dat deze weer als een boek kan worden dichtgeklapt. Bij de FemtoSecondLASIK wordt

Lees verder »
Lesebrille ade

Leesbril adieu

Voor wie steeds zijn leesbril kwijt is of wie om verschillende redenen geen leesbril wil dragen, zijn er goede alternatieven. Onze ervaren oogartsen bespreken graag

Lees verder »
LASIK-TEST

LASIK-Test

U vraagt zich wel eens af, of de LASIK ooglaserbehandeling een geschikte behandelmethode voor u is,
om u refractiefout te corrigeren?
Doe dan de test

Lees verder »

Table of Contents

Explore
Drag