Informatie
Links
Contact
De terugbeltijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur vrijdag 8.30 uur tot 13.00 uur
Volgende infoavond
Geen evenementen gevonden!
Zien zonder bril
Overige behandelingen
Zur Suche Text hier eingeben.
De terugbeltijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur vrijdag 8.30 uur tot 13.00 uur
Start » Oogaandoeningen
De oorzaak van staar is een toenemende vertroebeling van de ooglens. Door een verdichting van de lensvezels in de ooglens wordt de lenskern troebel en ondoorzichtig, waardoor het zien verslechtert.
Bij glaucoom treedt er een verhoogde druk in het oog op, die vaak gepaard gaat met een verstoorde doorbloeding en beschadigingen aan de oogzenuw kan veroorzaken.
De macula is de plek op het netvlies waarmee het scherpst wordt gezien, omdat daar de grootste dichtheid aan gevoelscellen aanwezig is. Met het toenemen van de leeftijd zetten zich daar stofwisselingsresten af, die de functie van de macula kunnen aantasten.
Vaak ontstaan netvliesloslatingen door vochtvorming in de aderhuid onder het netvlies. Diabetes mellitus heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de wanden van bloedvaatjes in het oog.
Diabetische retinopathie (netvliesaandoening) is vooral een aandoening van de kleine bloedvaten (capillairen) van het netvlies. De verhoogde bloedsuikerwaarden veroorzaken na verloop van tijd een beschadiging van de steuncellen van de capillairen. Als deze steuncellen zijn beschadigd dan verliest het bloedvat zijn omhulsel en kan de binnenlaag van de capillairen (endotheelcellen) naar buiten uitstulpen.
Een vaatafsluiting van kleine bloedvaatjes, die verantwoordelijk zijn voor de doorbloeding van het netvlies en de oogzenuw, kan een acute bedreiging voor het gezichtsvermogen vormen. Omdat er m.b.t. de verzorging van de getroffen delen van het netvlies in de meeste gevallen geen alternatief is, is aantasting van het gezichtsvermogen, ook indien er meteen behandeling plaatsvindt, niet altijd te vermijden. De impact van een vaatafsluiting is afhankelijk van welk bloedvat hierdoor wordt getroffen en de plek waar dit gebeurt.
Keratoconus is een voortschrijdende aandoening, waarbij het hoornvlies steeds dunner wordt. Hierdoor krijgt het de vorm van een kegel, terwijl normaal gesproken het hoornvlies de welving van een kogel behoort te hebben. Kwaliteit en gelijkmatigheid van het hoornvlies zijn bepalend voor een goede visuele functie. Door keratoconus neemt deze functie af.
De noodzaak voor een behandeling van het hoornvlies kan verschillende oorzaken hebben. Behalve opgelopen beschadigingen met daardoor ontstane hoornvlieslidtekens kunnen er ook hoornvliesdystrofieën optreden.
Onze oogleden beschermen en verzorgen de gevoelige buitenkant van onze ogen. Als deze beschermende functie door aandoeningen, beschadigingen of ouderdomsafhankelijke veranderingen vermindert, kan een medisch geïndiceerde operatie een oplossing zijn. Overhangende oogleden kunnen ons echter ook uit esthetisch oogpunt storen. Esthetische ooglidchirurgie biedt verschillende individuele mogelijkheden om patiënten een hernieuwd gevoel van welbevinden te geven.
We spreken van scheelzien (strabismus) als er sprake is van een constante of een regelmatig optredende verkeerde stand van de ogen, d.w.z. beide ogen kijken niet in dezelfde richting. Getroffenen lijden vaak onder de ontsierende en uiterlijk zichtbare afwijking.
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart