Diagnostisch onderzoek

Efficiënt gebruik van moderne
diagnose apparatuur

Om uw gezichtsscherpte te behouden is het belangrijk om onderzoeken en behandelingen uit te voeren m.b.v. innovatieve medische techniek. Dankzij recent ontwikkelde lasertechnieken en de digitale verwerking van gegevens kunnen onze oogartsen afwijkende veranderingen aan de ogen zeer precies in een vroeg stadium diagnosticeren en effectief behandelen. Welke apparatuur daarvoor wordt gebruikt t.b.v. welke diagnoses en behandelingen kunt u in onderstaande informatie lezen.

Aberrometrie

Aberrometrie wordt toegepast bij staar (cataract), hoornvliesaandoeningen en laser- en lenzenchirurgie. Met een aberrometer kunnen verschillende afwijkingen m.b.t. het gezichtsvermogen worden onderzocht en vastgesteld.

Lees Meer

Applanatie tonometrie

Applanatie tonometrie is een methode om de oogdruk te meten. De oogdruk wordt meerdere malen gemeten bij het vermoeden van aanwezigheid van glaucoom.

Lees meer

Meting van de endotheelcellen

Het verdient aanbeveling om jaarlijks het aantal endotheelcellen van het hoornvlies te laten meten.

Lees meer

Hoornvliestopografie

Met behulp van een keratograaf maken wij een hoornvliestopografie. Het hoornvlies wordt heel precies in kaart gebracht, waardoor elke afwijking zichtbaar wordt.

Lees meer

Heidelberg Retina Tomography (HRT)

Met dit apparaat (retina tomografie) wordt de oogzenuw onderzocht. Hierdoor is het mogelijk om glaucoomgerelateerde risicofactoren in een vroeg stadium te ontdekken en een bestaande glaucoom te controleren.

lees meer

Optical coherence tomography (OCT)

Een OCT brengt alle afzonderlijke lagen van het netvlies en het hoornvlies in kaart.

lees meer

Optische biometrie

M.b.v. een lasermeting kan, voor een optimale berekening van kunstlenzen, de aslengte van het oog worden gemeten. Wij adviseren hiervoor het onderzoeksapparaat IOL-master.

lees meer

Optomap

M.b.v. de Optomap methode kan het netvlies, zonder het wijdstellen van de pupil, op afwijkingen worden gecontroleerd.

lees meer

Pascal tonometrie

Met deze methode wordt de oogdruk uiterst precies gemeten.

lees meer

Pachymetrie

Bij pachymetrie wordt de dikte van het hoornvlies gemeten. Met pachymetrie wordt een betrouwbare meting verkregen.

 Lees meer

Pentacam®

Met een Pentacam® wordt de voorste oogkamer opgemeten. Dit wordt gedaan bij staar (cataract), hoornvliesaandoeningen en laser- en lenzenchirurgie.

 lees meer

Spleetlamp fotografie

Bij elke oogaandoening is het belangrijk om de diagnose en het verloop te documenteren. Omdat veel aandoeningen een sluipend karakter hebben, worden deze met behulp van spleetlamp fotografie over langere tijd gedocumenteerd.

lees meer

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.