Skip links

Pascal tonometrie

Datum

27. jul 2022

Pascal tonometer (glaucoom)

Pascal-Tonometrie

Pascal-Tonometrie (Pascal®).

Los van individuele factoren, zoals bijv. door de dikte van het hoornvlies en onregelmatige schommelingen van de hartslag, kan de oogdruk met de Pascal-tonometer zeer nauwkeurig worden gemeten.

Bij een normale oogdrukmeting wordt slechts een enkelvoudige waarde vastgesteld. Door de optelsom van alle metingen, die met de Pascal-tonometer over een iets langere periode zijn gemeten, worden deze schommelingen met een snelheid van meer dan honderd aparte metingen per seconde meegenomen.

Zelfs na refractiechirurgie (hoornvliesoperatie, bijv. Femto-LASIK) is deze methode zeer betrouwbaar.

Meer lezen

IOL-Master

Optische biometrie

M.b.v. een lasermeting kan, voor een optimale berekening van kunstlenzen, de aslengte van het oog worden gemeten. Wij adviseren hiervoor het onderzoeksapparaat IOL-master.

Meer lezen »
Pentacam® HR

Pentacam®

Met een Pentacam® wordt de voorste oogkamer opgemeten. Dit wordt gedaan bij staar (cataract), hoornvliesaandoeningen en laser- en lenzenchirurgie.

Meer lezen »
itrace-device

Aberrometrie

Aberrometrie wordt toegepast bij staar (cataract), hoornvliesaandoeningen en laser- en lenzenchirurgie. Met een aberrometer kunnen verschillende afwijkingen m.b.t. het gezichtsvermogen worden onderzocht en vastgesteld.

Meer lezen »
Optomap

Optomap

M.b.v. de Optomap methode kan het netvlies, zonder het wijdstellen van de pupil, op afwijkingen worden gecontroleerd.

Meer lezen »
Volgende infoavond

Table of Contents

Explore
Drag