Informatie
Links
Contact
De terugbeltijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur vrijdag 8.30 uur tot 13.00 uur
Volgende infoavond
Geen evenementen gevonden!
Zien zonder bril
Overige behandelingen
Zur Suche Text hier eingeben.
De terugbeltijden zijn: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur vrijdag 8.30 uur tot 13.00 uur
Start » Oogaandoeningen » Diagnostisch onderzoek » Optomap
Optomap © Optos.
Meer zekerheid door documentatie van controleonderzoeken!
Een Optomap-onderzoek geeft u inzicht in uw gezondheidstoestand.
Welke aandoeningen kunnen met de Optomap worden herkend?
Optomap © Optos.
Optomap © Optos.
Een onderzoek met de Optomap camera kan worden uitgevoerd zonder dat de pupillen worden wijd gesteld. Na het onderzoek kunt u normaal zien en kunt u zelf autorijden. In een fractie van een seconde maakt het ultramoderne systeem digitale opnames van uw netvlies. Een bereik van 200° van de oogachtergrond is daarbij mogelijk. Hierdoor wordt een goede indruk van de toestand van uw netvlies verkregen.
xVeranderingen aan het netvlies kunnen op aanwezigheid van hoge bloeddruk, diabetes of het risico op een beroerte of hartaanval wijzen! Met een uitgebreid netvliesonderzoek kunnen kleine aanwijzingen worden opgespoord, lang voordat symptomen zich openbaren of voordat er pijn optreedt. Geen enkel ander menselijk orgaan geeft op een dergelijke manier inzicht in de toestand en de functie van de bloedvaten.
Optomap © Optos.
Het netvlies weerspiegelt de toestand van de kleine bloedvaten van het totale lichaam. Functionele verstoring van de micro-vaten, die vaak aan vaataandoeningen vooraf gaat, kunnen daardoor in een vroeg stadium worden herkend en behandeld.
Bij elke oogaandoening is het belangrijk om de diagnose en het verloop te documenteren. Omdat veel aandoeningen een sluipend karakter hebben, worden deze met behulp
Applanatie tonometrie is een methode om de oogdruk te meten. De oogdruk wordt meerdere malen gemeten bij het vermoeden van aanwezigheid van glaucoom.
Het verdient aanbeveling om jaarlijks het aantal endotheelcellen van het hoornvlies te laten meten.
Aberrometrie wordt toegepast bij staar (cataract), hoornvliesaandoeningen en laser- en lenzenchirurgie. Met een aberrometer kunnen verschillende afwijkingen m.b.t. het gezichtsvermogen worden onderzocht en vastgesteld.
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart