Skip links

Aberrometrie

Datum

27. jul 2022

Aberrometrie (staar, glaucoom, laser- en lenzenchirurgie, hoornvliesaandoeningen)

Naast visusafwijkingen, die met een bril en contactlenzen kunnen worden gecorrigeerd, bestaan er ook nog afwijkingen van een andere orde, die voor bijv. een slecht contrastzien in het donker verantwoordelijk zijn.

M.b.v. aberrometrie, ook wel wavefront technology genoemd, kunnen verschillende visusafwijkingen van het gehele oog worden onderzocht. Door meerde onderzoeken naar visusbeperkingen tijdens verschillende groottes van de pupil, kan bijziendheid in het donker (nachtmyopie/nachtblindheid bij een vergrote pupil) worden herkend.

Wordt aberrometrie samen met een topografie uitgevoerd, zoals het gebeurt bij ons diagnose apparaat iTrace, dan kunnen daardoor visusbeperkingen in meerdere optische bereiken van het oog, vooral van het hoornvlies en de ooglens, worden onderscheiden. Door een analyse van de disfunctie van de lenzen kunnen bevindingen over de status van de ontwikkeling van staar (cataract) worden gedaan.

Patient at iTrace web e1657881394190 - Aberrometrie - Augenärzte Gerl & Kollegen

iTrace met een voorbeeld patiënt

Bovendien kan de iTrace t.b.v. kwaliteitscontrole na een oogoperatie worden ingezet.

Meer lezen

Spaltlampenfotographie - Haag Streit

Spleetlamp fotografie

Bij elke oogaandoening is het belangrijk om de diagnose en het verloop te documenteren. Omdat veel aandoeningen een sluipend karakter hebben, worden deze met behulp

Meer lezen »
Hornhauttopographie - Aberrometrie - Augenärzte Gerl & Kollegen

Hoornvliestopografie

Met behulp van een keratograaf maken wij een hoornvliestopografie. Het hoornvlies wordt heel precies in kaart gebracht, waardoor elke afwijking zichtbaar wordt.

Meer lezen »

Table of Contents

Explore
Drag