Zwellingen

Op en in de huid van het ooglid kunnen zich, evenals elders van het lichaam, verschillende soorten tumoren ontwikkelen. In de volksmond wordt het woord “tumor“ vaak geassocieerd met een kwaadaardig gezwel. Deze gedachte is niet juist.

Het woord tumor is de Latijnse benaming voor een zwelling en deze kan goed- of kwaadaardig zijn. Wij informeren in dit hoofdstuk niet alleen over kwaadaardige, maar ook over veel goedaardige tumoren,  waarbij geen nieuwvorming van goed- of kwaadaardig weefsel optreedt en die alleen maar een zwelling in het huidweefsel veroorzaken.

De mate van kwaadaardigheid wordt bepaald door de snelheid waarmee de tumor (maligne) zich in het weefsel nestelt en hoe snel er via de bloedbaan uitzaaiingen (metastasen) in andere organen ontstaan. Hoe vroeger een kwaadaardige tumor (malignoom) in het beginstadium wordt ontdekt en behandeld, hoe gunstiger de genezingskansen zijn.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE