Pachymetrie: Het meten van de dikte van het hoornvlies (glaucoom)


Bij patiënten met dunne of dikke hoornvliezen kunnen afwijkingen ontstaan tussen de gemeten en de werkelijke oogdruk. Hoe meer de dikte afwijkt van de doorsneedikte, hoe groter het verschil is tussen de gemeten oogdruk en de werkelijke.

Bij dunnere hoornvliezen wordt in de regel een lagere druk gemeten en bij dikkere een hogere. Deze afwijkingen kunnen ertoe leiden dat bijv. een beginstadium van glaucoom niet wordt herkend. 

Door de dikte van het hoornvlies te meten, een z.g. pachymetrie, kunnen verkeerde vaststellingen tot een minimum worden beperkt. Met pachymetrie kunnen, o.a. door het gebruik van ultrageluid, ook gegevens m.b.t. optische coherentietomografie of Scheimpflug worden verkregen. Onze voorkeur gaat uit naar de Pentacam.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Belangrijke informatie!

Reizigers vanuit Nederland naar Duitsland moeten verplicht een negatieve corona-testuitslag bij zich hebben. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Let op! Met ingang van 1 mei 2021 is de toegang tot onze kliniek alleen nog met een negatieve corona test mogelijk.

Klik voor meer info over testlocaties in Nederland en Duitsland op onderstaande button of plan direct een afspraak voor een corona sneltest.

Lees meer

 

Afspraak maken voor een gratis sneltest via grenstesten.nl:

AFSPRAAK TESTLOCATIES GRENSTESTEN

Afspraak maken voor een gratis sneltest bij Chayns:

 

Afspraak testlocaties van Chayn

Afspraak maken voor een sneltest in Denekamp:

AFSPRAAK TESTSTRAAT IN DENEKAMP