Aberrometrie (staar, glaucoom, laser- en lenzenchirurgie, hoornvliesaandoeningen)

 

Naast visusafwijkingen, die met een bril en contactlenzen kunnen worden gecorrigeerd, bestaan er ook nog afwijkingen van een andere orde, die voor bijv. een slecht contrastzien in het donker verantwoordelijk zijn.

M.b.v. aberrometrie, ook wel wavefront technology genoemd, kunnen verschillende visusafwijkingen van het gehele oog worden onderzocht. Door meerde onderzoeken naar visusbeperkingen tijdens verschillende groottes van de pupil, kan bijziendheid in het donker (nachtmyopie/nachtblindheid bij een vergrote pupil) worden herkend.

Wordt aberrometrie samen met een topografie uitgevoerd, zoals het gebeurt bij ons diagnose apparaat iTrace, dan kunnen daardoor visusbeperkingen in meerdere optische bereiken van het oog, vooral van het hoornvlies en de ooglens, worden onderscheiden. Door een analyse van de disfunctie van de lenzen kunnen bevindingen over de status van de ontwikkeling van staar (cataract) worden gedaan.

Bovendien kan de iTrace t.b.v. kwaliteitscontrole na een oogoperatie worden ingezet.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Belangrijke informatie!

Reizigers vanuit Nederland naar Duitsland moeten verplicht een negatieve corona-testuitslag bij zich hebben. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Let op! Met ingang van 1 mei 2021 is de toegang tot onze kliniek alleen nog met een negatieve corona test mogelijk.

Klik voor meer info over testlocaties in Nederland en Duitsland op onderstaande button of plan direct een afspraak voor een corona sneltest.

Lees meer

 

Afspraak maken voor een gratis sneltest via grenstesten.nl:

AFSPRAAK TESTLOCATIES GRENSTESTEN

Afspraak maken voor een gratis sneltest bij Chayns:

 

Afspraak testlocaties van Chayn

Afspraak maken voor een sneltest in Denekamp:

AFSPRAAK TESTSTRAAT IN DENEKAMP