Trichiasis

(wimpers tegen het oog)

 

Bij trichiasis is er sprake van abnormale wimpergroei. Normaal groeien wimpers naar buiten, maar bij trichiasis groeien de wimpers naar binnen in de richting van de oogappel. Trichiasis komt zowel in het bovenooglid als in het onderooglid voor. Vaak betreft het slechts een wimper, maar het komt ook voor dat een hele wimperrij verkeerd groeit.

 

Symptomen

De in de richting van de oogappel groeiende wimpers veroorzaken op het oppervlak van het bindvlies en het hoornvlies irritatie, pijn, tranende ogen en lichtgevoeligheid. Blijft dit aanhouden, dan kunnen zich door het lichaamseigen genezingsproces van het hoornvlies ondoorzichtige littekens vormen, die op den duur het gezichtsvermogen aantasten. Omdat de beschermende werking van het dekweefsel is afgenomen, kunnen er door binnendringende bacteriën sneller infecties aan het bindvlies en hoornvlies ontstaan.

 

Diagnostiek

De oogarts bekijkt m.b.v. de spleetlamp het oog en waardoor de diagnose kan worden gesteld.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE