Wenkbrauw-Ptosis

 

Wenkbrauwptosis is de benaming voor een naar beneden hangende wenkbrauw. Door het hangen van de wenkbrauw ontstaat er een relatief huidoverschot aan het bovenooglid, waardoor een dermatochalasis kan toenemen.

 

Symptomen

Een ernstige wenkbrauwptosis kan tot uitval van het bovenste deel van het gezichtsveld leiden.

 

Diagnose

De diagnose bestaat uit een zichtdiagnose. De oogarts tilt de wenkbrauw op, zodat hij kan zien hoe sterk de invloed van de wenkbrauwptosis is op de hoeveelheid overtollige huid van het ooglid. Hij kan zo beoordelen of een dermatochalasisoperatie een positieve uitwerking op de wenkbrauwptosis heeft, of dat er een vervolgoperatie moet worden uitgevoerd, waarbij de wenkbrauw wordt opgetrokken.

 

Operatie

De operatie van een wenkbrauwprosis is gecompliceerd en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Enerzijds is er de methode, waarbij boven de wenkbrauw een wigvormig stukje huid wordt weggenomen. De zichtbaarheid van het litteken, dat door de operatie ontstaat, is afhankelijk van de hoeveelheid littekenweefsel dat zich daarna vormt. Anderzijds kan er een sneetje onder de haargrens worden gemaakt, waarna het gehele voorhoofdsgebied wordt opgetrokken. Ook hier kan een litteken soms zichtbaar zijn. Bij twijfel sturen wij patiënten door naar een plastische chirurg, die gespecialiseerd is in gezichtschirurgie. De plastische chirurg beslist dan of bijv. een z.g. facelift de beste oplossing.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE