Applanatie (non contact) tonometrie
(glaucoom)

Bij applanatie tonometrie aan de spleetlamp (applanatie = afvlakken) wordt de contactdruk gemeten, die een meetapparaatje nodig heeft om het hoornvlies zo af te vlakken, dat er een oppervlak met een diameter van ca. 3 mm ontstaat.

De meetresultaten worden daarna gecorrigeerd aan de hand van de dikte van het hoornvlies.

Een vermoeden voor aanwezigheid van glaucoom ontstaat als er regelmatig een druk vanaf 22 mmHg wordt gemeten. Omdat de oogzenuw ook bij geringere drukwaarden al kan beschadigen, zijn aanvullende onderzoeken van de oogzenuw (HRT en OCT van de papil) aan te raden.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Belangrijke informatie!

Reizigers vanuit Nederland naar Duitsland moeten verplicht een negatieve corona-testuitslag bij zich hebben. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Let op! Met ingang van 1 mei 2021 is de toegang tot onze kliniek alleen nog met een negatieve corona test mogelijk.

Klik voor meer info over testlocaties in Nederland en Duitsland op onderstaande button of plan direct een afspraak voor een corona sneltest.

Lees meer

 

Afspraak maken voor een gratis sneltest via grenstesten.nl:

AFSPRAAK TESTLOCATIES GRENSTESTEN

Afspraak maken voor een gratis sneltest bij Chayns:

 

Afspraak testlocaties van Chayn

Afspraak maken voor een sneltest in Denekamp:

AFSPRAAK TESTSTRAAT IN DENEKAMP