Skip links

Rimpelbehandeling met botulinum

Datum

27. jul 2022

Rimpelbehandeling met botox

Botulinum is een substantie die, in zeer geringe dosering toegediend, voor een bepaalde tijd voor vermindering van de spiercontractie zorgt. De duur van de werking is afhankelijk van de hoeveelheid die wordt toegediend en de snelheid waarmee het middel door het lichaam wordt afgebroken.

In de oogheelkunde wordt botulinum al geruime tijd toegepast bij ooglidkramp (trillende ogen, de z.g. blefarospasmen).

Omdat het maatschappelijk steeds meer geaccepteerd is om er zo lang mogelijk jong en dynamisch uit te zien, wordt botulinum om rimpels te behandelen steeds vaker op meer plekken in het gezicht toegepast.
Uiteraard wordt een frisse verschijning niet alleen door een rimpelloos gezicht bepaald. Ook een gezonde uitstraling „van binnenuit“ is debet aan een jeugdig en fris uiterlijk.

Bepaalde rimpels, bijv. een sombere voorhoofdsrimpel, kunnen onze eerste indruk van iemand sterk beïnvloeden.
Rimpels kunnen voor de één een karakteristieke en rijpe uitstraling hebben, maar voor een ander dermate storend zijn, dat zij hier vanaf willen. Wat bepaalt of iets wel of niet esthetisch verantwoord is, is voor elk mens anders gedefinieerd en niet altijd kunnen wij aan ieders wens voldoen.

Faltenbehandlung mit Botulinum

Onze belangrijkste taak is om u een uitvoerig en eerlijk advies te geven over wat maakbaar en zinvol is in uw situatie. Voorwaarde voor succes is een grondige kennis van de anatomie van het gezicht en het samenspel tussen mimiek en spierstelsel. Uitgangspunt is vermindering van de rimpels met behoud van de mimiek, zodat het gezicht innerlijke gevoelens blijft weerspiegelen.

Faltenbehandlung mit Botulinum

De werkzame stof

Botulinum remt de contractie van een spier. De werking gaat na ca. 24 tot 48 in. De maximale werking is na ca. 14 dagen bereikt en houdt gedurende drie maanden aan. Dit kan per individu wisselen door de snelheid waarmee het lichaam de toegediende stof afbreekt. Bij regelmatig gebruik kan het lichaam antistoffen tegen botulinum aanmaken, waardoor op den duur het middel zijn werkzaamheid verliest. Daarom dienen herhalingsinjecties met botulinum niet binnen 8 weken plaats te vinden.

Bijwerkingen

In het algemeen treden er bij een behandeling met botulinum vrijwel geen complicaties op. Slechts zelden ontstaat er na afloop locaal pijn. Zwellingen, roodheid, bloedingen of een infectie in de buurt van de gegeven injecties zijn mogelijk. Bij een overdosering kunnen ook spieren in de buurt van het te behandelen gebied worden beïnvloed, wat een ongewenst effect op de mimiek van het gezicht kan hebben. Slechts zelden veroorzaakt het middel een droge mond of een visusstoring bij dichtbij zien. Deze ongewenste bijwerkingen op het spierstelsel zijn, evenals de gewenste effecten na verloop van tijd volledig uitgewerkt.

Meer lezen

Schlupflider und Hängelider

Hangende oogleden

Overtollig huidweefsel van het boven- of onderooglid wordt een blefarochalasis genoemd. Dit natuurlijke verouderingsproces is meestal vanaf ca. 40 jaar zichtbaar.

Meer lezen »
Veraenderung der Haut - Rimpelbehandeling met Botulinum - Augenärzte Gerl & Kollegen

Huidverandering

Ondanks een gezonde levensstijl en een optimale verzorging van de huid, kunnen er in de loop der jaren huidveranderingen ontstaan.

Meer lezen »

Table of Contents

Explore
Drag