Traanwegstenose bij volwassenen

 

Traanwegstenose bij volwassenen Pré-saccale traanwegstenose

Hierbij is de traanweg voor de uitmonding in de traanzak afgesloten. Correctie ervan is gecompliceerd. Meestal wordt geprobeerd om een siliconenbuisje, na het doorprikken van de afsluiting, in de traanwegen te plaatsen. Desalniettemin is het vaak moeilijk om een normale afvoer te verkrijgen.

 

Post-saccale traanwegstenose

Hier functioneert de afvoer van de uitmonding van de traanzak in de neusvleugel niet goed. Helaas helpt hier geen traanspoeling of het inbrengen van een siliconen buisje. Er moet operatief een nieuwe afvoer worden gemaakt. Deze operatie wordt in de regel door een KNO arts uitgevoerd. Bij deze operatie wordt van binnenuit een opening naar de traanzak gemaakt, waarbij tijdelijk een siliconen buisje wordt aangebracht.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE