Traanwegstenose bij pasgeborenen

 

 

Traanwegstenose bij pasgeborenen

Indien er bij een zuigeling de eerste 3 dagen na de geboorte een etterige bindvliesontsteking (eenzijdig of beide zijden) ontstaat en als het tranen na een antibiotische kuur niet verdwijnt, dan kan er sprake zijn van een aangeboren traanwegstenose. In dit geval moet er zo snel mogelijk een sondering van de traanwegen worden uitgevoerd, waarbij de vaak ontbrekende opening van de traanweg in de neusholte (het z.g. Hasner membraan) succesvol kan worden geopend.

 

Andere traanproblemen bij zuigelingen en jonge kinderen

Een steeds terugkerende bindvliesontsteking bij zuigelingen en jonge kinderen kan ook een andere oorzaak hebben dan een afgesloten opening. Bij een traanwegsondering – indien nodig – is meestal een normale afvoer aanwezig. Een exacte verklaring voor een steeds terugkerende bindvliesontsteking kan niet altijd worden gegeven, omdat de oorzaak niet goed bekend is. Mogelijk dat er zwellingen in het gebied van de slijmvliezen optreden, die een verstoorde functie van de traanafvoer veroorzaken.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE