Skip links

Oogspecialisten in Nepal

Oogspecialisten in Nepal

Patiëntenonderzoek aan de lopende band – zo lijkt het, als men hoort dat oogarts Maria Rose samen met operatieassistente Marianne Timmermeester in het kader van een Eye-Camp in Kathmandu in Nepal, bijna 1000 patiënten in slechts drie dagen heeft onderzocht. De beide medewerkers van Augenklinik Ahaus keerden onlangs terug naar Kathmandu, waar zij behoeftige Nepalezen aan een betere visus hielpen.
2017

Nieuw project voor Augenärzte für die Welt

Sinds 2017 is Augenärzte für die Welt (oogartsen voor de wereld) werkzaam in Nepal, waar zij de Nepalese Women’s Foundation, op meerdere fronten ondersteunt. De Women’s Foundation is een locale stichting, die zich al een aantal jaren inzet voor de organisatie van de z.g. Eye-Camps. In deze Eye-Camps worden behoeftige Nepalezen door een internationaal team van oogartsen gescreend en behandeld. In nauwe samenwerking met de Women’s Foundation zorgen zij ervoor, dat patiënten met oogaandoeningen in het Netra Jyoti Sangh Kirtipur Eye Hospital in Nepal worden geopereerd.

csm Dr. Rose Untersuchung Nepal 1fb5c4cd33 - Oogspecialisten in Nepal - Augenärzte Gerl & Kollegen
csm Gruppenfoto Nepal d1e8505cd4 - Oogspecialisten in Nepal - Augenärzte Gerl & Kollegen

Hoewel er in de hoofdstad van Nepal verschillende goed ingerichte oogklinieken zijn, is voor veel Nepalezen, die maandelijks vaak niet meer dan 10 Euro inkomen hebben, toegang tot de gezondheidszorg onmogelijk. Slechts weinigen kunnen zich een oogoperatie veroorloven. Zelfs brillen of medicijnen zijn voor veel patiënten nagenoeg onbereikbaar. Door de sterke milieuvervuiling in de stad lijden veel mensen aan steeds terugkerende oogontstekingen. De Nepalese patiënten zijn de oogartsen bijzonder dankbaar voor alle uit Duitsland meegebrachte brillen en medicamenten.

In de Nepalese Women’s Foundation heeft Augenärzte für die Welt een sterke partner gevonden om gezamenlijk deze missie te volbrengen.

Contact en afspraken

Kontaktieren Sie unsNeem contact opContact usقم بالتواصل معنا

Wij staan graag voor u klaar!

Email:
info@augenklinik.nl

Tel.:
085-88 82 288

Table of Contents

Explore
Drag