Oogartsen in Nepal

Patiëntenonderzoek aan de lopende band – zo lijkt het, als men hoort dat oogarts Maria Rose samen met operatieassistente Marianne Timmermeester in het kader van een Eye-Camp in Kathmandu in Nepal, bijna 1000 patiënten in slechts drie dagen heeft onderzocht. De beide medewerkers van Augenklinik Ahaus keerden onlangs terug naar Kathmandu, waar zij behoeftige Nepalezen aan een betere visus hielpen.

Nieuw project voor
Augenärzte für die Welt

Sinds 2017 is Augenärzte für die Welt (oogartsen voor de wereld) werkzaam in Nepal, waar zij de Nepalese Women’s Foundation, op meerdere fronten ondersteunt. De Women’s Foundation is een locale stichting, die zich al een aantal jaren inzet voor de organisatie van de z.g. Eye-Camps. In deze Eye-Camps worden behoeftige Nepalezen door een internationaal team van oogartsen gescreend en behandeld. In nauwe samenwerking met de Women’s Foundation zorgen zij ervoor, dat patiënten met oogaandoeningen in het Netra Jyoti Sangh Kirtipur Eye Hospital in Nepal worden geopereerd.

Hoewel er in de hoofdstad van Nepal verschillende goed ingerichte oogklinieken zijn, is voor veel Nepalezen, die maandelijks vaak niet meer dan 10 Euro inkomen hebben, toegang tot de gezondheidszorg onmogelijk. Slechts weinigen kunnen zich een oogoperatie veroorloven. Zelfs brillen of medicijnen zijn voor veel patiënten nagenoeg onbereikbaar. Door de sterke milieuvervuiling in de stad lijden veel mensen aan steeds terugkerende oogontstekingen. De Nepalese patiënten zijn de oogartsen bijzonder dankbaar voor alle uit Duitsland meegebrachte brillen en medicamenten.

In de Nepalese Women’s Foundation heeft Augenärzte für die Welt een sterke partner gevonden om gezamenlijk deze missie te volbrengen.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

 

Geachte patiënt(e),

onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hanteren wij de 3 G-maatregel:

G voor Gevaccineerd
G voor Getest
G voor Genezen


Lees meer

Neem daarnaast volgende basisregels in acht:

Afstand:                 Hou 1,5 m afstand.
Hygiëne:                Ga uw handen desinfecteren.
Mondkapjesplicht: Draag een FFP-2- of medisch mondkapje.