Staar (Cataract)
- Symptomen en oorzaken -

Hoe merk ik, dat ik staar heb?

Hier volgen enkele typerende ervaringen van patiënten, die aan staar lijden:

 “ ’s Nachts rij ik liever geen auto meer …”

“Ik word voortdurend verblind…”

“De sterkte van mijn brillenglazen verandert steeds…”

 “Ondanks een leesbril gaat het lezen steeds moelijker…”

“Pas na de operatie heb ik gemerkt hoe slecht ik voor die tijd eigenlijk zag…”

De oorzaak van staar is een toenemende vertroebeling van de ooglens. Door verdichting van de lensvezels in de ooglens wordt de lenskern ondoorzichtig, waardoor het zien verslechtert.

Hoe zien mensen met staar (cataract)?

Beweeg het schuifje met een ingedrukte linker muisknop naar rechts en bekijk zo de door de staar ontstane afwijking. Links op de foto ziet u welke invloed de afwijking op het zien heeft.

 

 

Informatieavonden Staar

Geen nieuws beschikbaar.

Oogaandoeningen

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE