Oogheelkunde

 

Wij voeren alle oogheelkundige verrichtingen uit volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Door regelmatige bijscholing en het uitvoeren van interne kwaliteitscontroles houden wij ons hoge niveau op peil. 

Bijziendheid

Ziet u in de verte alles onscherp en verkeersborden kunt u pas lezen tijdens het voorbijrijden? Dan bent u bijziend. De oorzaak is meestal een te lange oogappel – d.w.z. het oog heeft niet de ideale kogelvorm.

Lees meer

Verziendheid

Gaat het lezen zonder bril moeizaam en veroorzaakt hoofdpijn? En gaat u werkzaamheden op korte afstand liever consequent uit de weg, omdat het wat lastig is? Dan bent u verziend. Het ideale kogelvormige oog is in dit geval te kort. Lichtstralen worden door het hoornvlies en de ooglens gebroken. Is het oog te kort, ligt het brandpunt achter het netvlies en kan u geen scherp beeld op het netvlies produceren.

Lees meer

Hoornvliesverkromming

Ziet u bij zwarte letters op een witte ondergrond grijze schaduwen of zijn de letters vervormd? Dan heeft u een hoornvliesverkromming, ook wel astigmatisme genoemd. Deze afwijking ontstaat als het hoornvlies ellipsvormig is.

Lees meer

Ouderdomsverziendheid

De mogelijkheid om het oog voor dichtbij “scherp te stellen” wordt vanaf ca. 45 jaar steeds minder. Ook de tot dan toe normaalzienden, die nooit een bril nodig hadden, hebben vanaf die tijd een leesbril nodig. Deze refractieafwijking treft vroeg of laat alle volwassenen.

Lees meer

Oogaandoeningen simuleren

Wie Menschen mit Fehlsichtigkeiten sehen, davon können Sie einen Eindruck mit unserem Simulator gewinnen.

Mehr Erfahren

Anatomie van het oog

 

 

“Perfectie voor uw ogen” op alle fronten, vindt u in ons behandelingsspectrum terug. Hoewel ons oog het kleinste zelfstandige orgaan is, biedt de oogheelkunde hiervoor een uitgebreid behandelingsspectrum.

Ons doel is om u de best mogelijke op u afgestemde behandeling te geven. Voor elk gebied (oogsegment) in de oogheelkunde hebben wij gespecialiseerde oogartsen, die onderling hun kennis uitwisselen. Voor diagnostiek en therapie beschikken wij over de modernste medische apparatuur, die wereldwijd als toonaangevend wordt gezien.

Bij ons vindt u m.b.t. de volgende disciplines ervaren en competente gesprekspartners:

“Synergieën creëren – kennis delen” is het motto van de collegiale samenwerking van Augenklink Ahaus binnen het samenwerkingsverband en de partners.

“Samen meer zien” In het belang van de wetenschap en de patiëntenzorg slaan wij gezamenlijk nieuwe wegen in.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.