Oogheelkunde

 

Wij voeren alle oogheelkundige verrichtingen uit volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Door regelmatige bijscholing en het uitvoeren van interne kwaliteitscontroles houden wij ons hoge niveau op peil. 

“Perfectie voor uw ogen” op alle fronten, vindt u in ons behandelingsspectrum terug. Hoewel ons oog het kleinste zelfstandige orgaan is, biedt de oogheelkunde hiervoor een uitgebreid behandelingsspectrum.

Ons doel is om u de best mogelijke op u afgestemde behandeling te geven. Voor elk gebied (oogsegment) in de oogheelkunde hebben wij gespecialiseerde oogartsen, die onderling hun kennis uitwisselen. Voor diagnostiek en therapie beschikken wij over de modernste medische apparatuur, die wereldwijd als toonaangevend wordt gezien.

Bij ons vindt u m.b.t. de volgende disciplines ervaren en competente gesprekspartners:

Bijziendheid

Ziet u in de verte alles onscherp en verkeersborden kunt u pas lezen tijdens het voorbijrijden? Dan bent u bijziend. De oorzaak is meestal een te lange oogappel – d.w.z. het oog heeft niet de ideale kogelvorm.

Lees meer

Verziendheid

Gaat het lezen zonder bril moeizaam en veroorzaakt hoofdpijn? En gaat u werkzaamheden op korte afstand liever consequent uit de weg, omdat het wat lastig is? Dan bent u verziend. Het ideale kogelvormige oog is in dit geval te kort. Lichtstralen worden door het hoornvlies en de ooglens gebroken. Is het oog te kort, ligt het brandpunt achter het netvlies en kan u geen scherp beeld op het netvlies produceren.

Lees meer

Hoornvliesverkromming

Ziet u bij zwarte letters op een witte ondergrond grijze schaduwen of zijn de letters vervormd? Dan heeft u een hoornvliesverkromming, ook wel astigmatisme genoemd. Deze afwijking ontstaat als het hoornvlies ellipsvormig is.

Lees meer

Ouderdomsverziendheid

De mogelijkheid om het oog voor dichtbij “scherp te stellen” wordt vanaf ca. 45 jaar steeds minder. Ook de tot dan toe normaalzienden, die nooit een bril nodig hadden, hebben vanaf die tijd een leesbril nodig. Deze refractieafwijking treft vroeg of laat alle volwassenen.

Lees meer

Oogaandoeningen simuleren

Wie Menschen mit Fehlsichtigkeiten sehen, davon können Sie einen Eindruck mit unserem Simulator gewinnen.

Mehr Erfahren

Anatomie van het oog

 

 

“Synergieën creëren – kennis delen” is het motto van de collegiale samenwerking van Augenklink Ahaus binnen het samenwerkingsverband en de partners.

“Samen meer zien” In het belang van de wetenschap en de patiëntenzorg slaan wij gezamenlijk nieuwe wegen in.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een medisch neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen FFP2-masker of met het bekende blauw-witte chirurgische mondkapje binnen.

Onze maatregelen worden conform de actuele situatie en regelgevingen aangepast. Om deze reden kunnen de door ons daadwerkelijk toegepaste maatregelen afwijken van het op onze website omschreven coronabeleid.

MEER INFORMATIE