Convergens

(Latijnse benaming is convergere = naar elkaar neigen)

De gezichtslijnen van het linker en het rechter oog zijn bij fixatie op een voorwerp dichtbij hetzelfde uitgelijnd en wijken onderling niet van elkaar af. Een (willekeurige) convergensbeweging wordt vaak als scheelzien gezien, wat echter niet juist is. Zonder de mogelijkheid tot convergens (en een convergensreactie) zijn mensen niet in staat om driedimensionaal te zien. Om driedimensionaal te kunnen zien moeten beide oogappels zich op eenzelfde punt fixeren, om via het centrale zenuwstelsel een driedimensionaal beeld te creëren.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een medisch neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen FFP2-masker of met het bekende blauw-witte chirurgische mondkapje binnen.

Onze maatregelen worden conform de actuele situatie en regelgevingen aangepast. Om deze reden kunnen de door ons daadwerkelijk toegepaste maatregelen afwijken van het op onze website omschreven coronabeleid.

MEER INFORMATIE