Nystagmus

(in het Grieks nystagmos νυσταγμός = slaperigheid, leidt tot nystazō = in slaap vallen)

 

Dit is het onwillekeurig trillen van een of beide ogen, waarbij vaak een of beide ogen van het fixatiepunt weg kantelen. Aan de hand van frequentie en amplitude worden snelheid en grootte van de uitslag van de afwijking beschreven. Richting en vorming kunnen sterk variëren. Het vaakst komen horizontale afwijkingen voor, maar ook verticale en rotatorische afwijkingen of een combinatie van vormen behoren tot de mogelijkheden.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE