Amblyopie

(Griekse benaming is μβλύς = stomp en ψις = oog, gezicht, zien)

 

Zwakziendheid ontstaat door een functionele vermindering van het gezichtsvermogen van een oog (of minder vaak voorkomend, beide ogen), die is ontstaan door een minder goed ontwikkeld gezichtsvermogen tijdens de vroege kinderjaren en die niet door orgaanschade is veroorzaakt, maar ondanks een optimale correctie blijft bestaan.

Ter behandeling van amblyopie wordt het beter ziende oog afgedekt om zo het zwakker ziende oog te trainen.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE