Skip links
Heba Al Saraiji FEBO FICO - Oogheelkundig spreekuur in het Arabisch - Augenärzte Gerl & Kollegen

Oogheelkundig spreekuur in het Arabisch

14.09.2020

Ahaus. Augenklinik Ahaus gaat in de nabije toekomst starten met een spreekuur speciaal voor Arabisch sprekende patiënten. Verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van dit spreekuur is oogarts dr. Heba Al Saraiji, die deze taak met veel enthusiasme en liefde voor de zorg waarneemt. dr. Al Saraiji is in Syrië geboren en was voor haar komst bij Augenklinik Ahaus werkzaam als oogheelkundig specialist met leidinggevende functie bij het academisch ziekenhuis in Damaskus. Naast haar kennis van het gehele spectrum in de oogheelkunde liggen haar kernpunten in de behandeling en therapie van glaucoom, cataract (staar) en de behandeling van netvliesaandoeningen zoals bijv. de leeftijdsgebonden maculadegeneratie.

Taal verbindt

Hoe belangrijk de communicatie in de moedertaal – vooral in de gezondheidssector – is, dat weten de artsen en medewerkers door hun jarenlange ervaring in de omgang met het grote aantal patiënten uit het buurland Nederland maar al te goed. Na de uitbreiding van het medisch team met oogartsen uit Syrië kwam het idee op, om voor Arabisch sprekende patiënten een speciaal spreekuur in te voeren. Hiermee kan de kliniek haar patiënten een extra service bieden, die van grote toegevoegde waarde is in de communicatie tussen arts en patiënt en de basis vormt voor de vertrouwensrelatie.

Afspraken op korte termijn

Vergeleken met de regio Twente bijv. zijn de toegangstijden kort bij Augenklinik Ahaus. Is de wachttijd in Nederland op dit moment vaak 3 tot 4 maanden, een consult of operatie in de oogkliniek van dr. Gerl is vaak binnen 3 tot 4 weken mogelijk.

Afspraak maken?

Arabisch sprekende patiënten kunnen via het telefoonummer
+49 2561 9555 770 of per email arabische-sprechstunde(at)augenklinik.de in contact komen met het arabisch team van Augenklinik Ahaus.

Table of Contents

Explore
Drag