praxisHochschule

De huidige demografische ontwikkelingen en de daarmee samengaande structurele en procedurale veranderingen binnen het zorglandschap, vragen om nieuwe inzichten in de verzorgingsbehoeftes en stellen hogere eisen aan het gezondheidssysteem. Dit ervaren wij dagelijks bij ons werk.

Om deze uitdagingen adequaat het hoofd te bieden, is innovatie op het gebied van de zorgverlening en van de vormgeving van de zorg noodzakelijk. De beslissing om te gaan samenwerken met de praxisHochschule Rheine (hogeschool voor opleidingen in de gezondheidszorg) is voor ons een stap in de goede richting. Met name in de gezondheidssector zijn partnerschappen goede constructies om uitdagingen in het gezondheidswezen aan te gaan. Door samen te werken met de praxisHochschule kunnen gemeenschappelijke krachten worden gebundeld en actuele thema’s vanuit verschillende perspectieven worden benaderd. Deze coöperatie is een waardevolle transfer tussen theorie en praktijk.

Optimalisering van de individuele patiëntenzorg staat bij Matthias Gerl MD oogarts en dr. Florian Kretz (FEBO) voorop. „Door de patiëntenzorg steeds kritisch te bekijken proberen wij een bijdrage te leveren aan een langdurige verbetering van de oogzorg, waarbij wij ernaar streven om deze zorg zo dicht mogelijk in de buurt van patiënten te leveren“.

Reeds bestaande innovatieve studierichtingen, het ontwikkelen van nieuwe en aan huidige behoeftes aangepaste studierichtingen en de wetenschappelijke onderzoeken naar goede zorg in ons daarvoor opgerichte PROVISUS Forschungsinstitut dienen ook voor de lange termijn de genoemde doelen te waarborgen. „De op de praktijk toegespitste opleiding en de mogelijkheid om duaal te studeren op academisch niveau, biedt ons de gelegenheid om hoog gekwalificeerd personeel in de praktijk op te leiden“, vertelt dr. Florian Kretz (FEBO). Matthias Gerl MD oogarts bevestigt deze uitspraak: „Hoog gekwalificeerd personeel is de sleutel tot betere kwaliteit op alle facetten van de zorg“.

Het motto van Augenklinik Ahaus is „kwaliteit die men ziet“. De samenwerking met de praxisHochschule brengt dit een stap dichterbij.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid van een duale studie in onze kliniek?

Onder Opleiding & Carrière kunt u informatie vinden over de diverse mogelijkheden over samenwerking met onze onderneming. 

praxisHochschule.de

Meer coöperaties

[Translate to Dutch:] Logo IVCRC

IVCRC.net

meer informatie
omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

 

Geachte patiënt(e),

onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hanteren wij de 3 G-maatregel:

G voor Gevaccineerd
G voor Getest
G voor Genezen


Lees meer

Neem daarnaast volgende basisregels in acht:

Afstand:                 Hou 1,5 m afstand.
Hygiëne:                Ga uw handen desinfecteren.
Mondkapjesplicht: Draag een FFP-2- of medisch mondkapje.