Implantlenzen (phake lenzen)


Implantlenzen (phake lenzen) zijn kunstlenzen, die bij een sterke visusbeperking als aanvulling op de natuurlijke ooglens in het oog worden geïmplanteerd. Bij veel patiënten wordt met behulp van implantlenzen een aanmerkelijk beter zicht bereikt. Deze patiënten zijn tevreden over de helderheid waarmee zij alles weer kunnen zien.

Phake intra-oculaire lenzen zijn, vooral bij een hoge visusafwijking, het alternatief voor LASIK en andere methodes binnen de refractiechirurgie. De grens om LASIK of een andere methode uit de conventionele refractiechirurgie toe te passen ligt, met name bij bijziendheid, bij 6 dpt. en hoger. Het slagingspercentage neemt dan af, omdat er teveel weefsel moet worden verwijderd of omdat er andere storende optische fenomenen optreden. De grootte van de optische zone zou te klein zijn om een behandeling verantwoord uit te kunnen voeren.

Phake lenzen als aanvulling op de eigen ooglenzen

Patiënten met een hoge visusafwijking kunnen aanvullend een kunstlens laten implanteren. Deze lens is als het ware een contactlens in het oog.

Aanvullende kunstlenzen kunnen zeer hoge visusafwijkingen corrigeren. De eigen ooglens blijft behouden, maar wordt door de kunstlens versterkt. Er wordt geen weefsel verwijderd. Deze lenzen zijn er in veel variaties en kunnen bij verschillende soorten afwijkingen worden toegepast.

Er zjn meerdere soorten lenzen. Zij verschillen van elkaar door:

• hun positie; voor of achter de eigen ooglens,
• het materiaal,
• de soort bevestiging in het oog.

Door de uitgebreide keus kunnen wij bij elke patiënt de juiste lens implanteren.

Tijdens het vooronderzoek adviseren wij u over de soort behandeling – het plaatsen van de lens voor of achter de eigen ooglens – en daarover, welke lenzen voor u het meest geschikt zijn.

Om de sterkte van de lenzen uiterst precies te kunnen berekenen, zijn uitgebreide diagnostische onderzoeken noodzakelijk. Met behulp van contactvrije meettechnieken kunnen wij uw refractieafwijking meten. Aan de hand hiervan wordt de exacte lenssterkte berekend voor uw Zien zonder Bril! Voor deze exacte metingen is het noodzakelijk, dat u uw eigen zachte contactlenzen een week voor het vooronderzoek en harde contactlenzen twee weken voor het vooronderzoek niet meer draagt.

Meer informatie over "Zien zonder bril"

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE