Wetenschap

Medische standaarden nieuw definiëren – niet stil blijven staan. Bij de ontwikkeling van nieuwe behandelingsstrategieën en bij onderzoek naar nieuwe technologieën en onderwijsvormen stellen wij maatstaven op en geven wij nieuwe trends aan. Daarbij staat steeds de patiëntenzorg centraal.

Hoge medische eisen

Onze slogans „Perfectie voor uw ogen“ en „Visie als passie“ staan niet alleen m.b.t. de patiëntenzorg bij ons centraal. Wij hebben ons ten doel gesteld om standaarden in de oogheelkundige zorg te verbeteren. Niet alleen om zoveel mogelijk medisch resultaat te krijgen, maar ook om ontwikkelingen en verbeteringen te bevorderen. Daarom hebben wij de afgelopen jaren onze eigen wetenschappelijke onderzoeken uitgebreid en daarbij voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe methodes, opleidingen voor wetenschappelijk personeel en nieuwe hulpmiddelen geïnvesteerd. Binnen een verbond van oogklinieken in de private sector werken wij regelmatig mee aan toelatingsstudies voor de EMA (European Medicine Agency) en de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration).

Wereldwijde samenwerking

Onze ondernemingsfilosofie „Samen meer zien“ gaat verder dan onze interne collegiale teamverhoudingen en de individuele zorg voor patiënten. Deze filosofie hanteren wij wereldwijd m.b.t. samenwerking met andere onderzoeksrichtingen en toeleveringsfirma’s.

Als mede-oprichtingslid van het IVCRC.net (International Vision Correction Research Centre Network) van de oogkliniek van de universiteit van Heidelberg en van Ocunet GmbH & Co KG, hechten wij waarde aan onderzoek en ontwikkeling binnen ons eigen verbond van praktijken en klinieken. Om ook in de toekomst actief de focus op wetenschappelijk onderzoek in de oogheelkunde te richten hebben Matthias Gerl MD oogarts en dr. Florian Kretz (FEBO), na de overname van de leiding in 2017, het PROVISUS onderzoeksinstituut opgericht t.b.v. praktijkopleidingen (AN-Institut der praxis Hochschule). Het doel van deze samenwerking is om een brug te slaan tussen klinisch onderzoek en dagelijkse praktijk, om in Duitsland aan de hand van een optimaal concept voor patiëntenzorg aan de sociaal-economische behoeften te voldoen.

 

Clinical Evaluation of a Novel Intraocular Lens with Enhanced Depth of Focus (EDOF) to Increase Visual Acuity for Intermediate Distances

Klin Monbl Augenheilkd. 2018 Jul 13. doi: 10.1055/a-0600-2826, Kretz FTA, Tarib I, Teisch S, Kaiser I, Lucchesi R, Herbers C, Hinkens A, Hagen P, Breyer DRH

Lees meer

Coöperaties

Logo der Premium Kliniken & Praxen

Premium Kliniken & Praxen

meer informatie

IVCRC.net

meer informatie

Praxishochschule

meer informatie
omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

Onze maatregelen worden conform de actuele situatie en regelgevingen aangepast. Om deze reden kunnen de door ons daadwerkelijk toegepaste maatregelen afwijken van het op onze website omschreven coronabeleid.

MEER INFORMATIE