Het coronavirus  
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Videoconsulten

Voor een digitaal consult dient u een afspraak te maken. Dit kan telefonisch via ons Nederlandse patiëntentelefoon: 085-88 82 288. Heeft u vragen hierover of wenst u aanvullende informatie, staan wij u graag te woord. Lees hier, hoe het videoconsult werkt:

Handleiding videoconsult

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. 


Veelgestelde vragen: 

Ik heb een afspraak bij Augenklinik Ahaus. Gaat die wel door?

Als u de afgelopen 14 dagen niet in een risicogebied bent geweest, gedurende deze tijd geen contact hebt gehad met een besmette persoon en geen symptomen heeft die wijzen op het coronavirus, kan uw afspraak gewoon doorgaan. Neem bij twijfel telefonisch contact met ons op (085-88 82 288). 

Ik moet een oogoperatie ondergaan. Gaat de operatie door?

Om uw operatie door te kunnen laten gaan, gelden in principe dezelfde regels als voor het doorgaan van afspraken op onze poli.

Ik heb acute oogklachten, maar tegelijkertijd heb ik ook symptomen van griep/verkoudheid. Wat moet ik doen?

Neemt u eerst telefonisch contact met ons op. Wij zullen dan samen met u bespreken, hoe wij het onderzoek zullen uitvoeren.

Wanneer is het raadzaam, mijn afspraak te verzetten?

Als u in de afgelopen 14 dagen in één van de risicogebieden bent geweest die volgens het RKI (Duitsland)/RIVM (Nederland) zijn aangegeven en/of contact hebt gehad met een besmet persoon, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts. Bij vermoeden van corona-infectie gelieve uw afspraak te annuleren.

Waar kan ik terecht voor vragen over het coronavirus?

Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). U kunt ook bellen met het RIVM via: 0800-1351 (van 8.00 tot 20.00 uur). 

In geval van verdenking op besmetting kunt u ook contact opnemen met uw huisarts.

Hoe kan ik verspreiding van het coronavirus voorkomen?

• geen handen schudden

• hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog

• was uw handen regelmatig met water en zeep of desinfectie middelen

• gebruik papieren zakdoekjes

• raak uw mond, neus en gezicht zo min mogelijk aan

 

 

Maatregelen

Wat doen wij om een verspreiding te voorkomen?

 

3 vragen aan de patiënt

Om mogelijke infectieketens te onderbreken, stelt ons personeel telefonisch of aan de balie de volgende 
3 vragen aan de patiënt:

  • Bent u in een risicogebied geweest?
  • Heeft u contact gehad met een besmette persoon?
  • Heeft u symptomen van een infectie met een virus?

Mocht de patiënt één van de bovenstaande vragen met „ja“ beantwoorden, vragen wij om het verplaatsen van zijn afspraak, ook dan, als er nog geen acute symptomen zijn.

Aantal personen in de kliniek verminderen 

Om het aantal personen binnen te kliniek zo laag mogelijk te houden, vragen wij aan de begeleiders om buiten te wachten op hun familieleden.

Mondkapjes voor iedereen

Ter bescherming van iedereen draagt zowel ons personeel als ook onze patiënten een mondkapje.

Hygiene – Desinfectie 

Uit voorzorg worden alle personen die onze kliniek binnenkomen en verlaten, gevraagd om hun handen te ontsmetten. Dit vragen wij face to face, via onze informatieborden en via de presentatieschermen in onze wachtkamers.

Naast het dagelijkse standaard reinigingsproces ontsmetten wij aanvullend meerdere keren per dag o.a. deurknoppen, armleuningen en balies.

Artsen en personeel schudden geen handen meer.

Meer afstand in de wachtkamer

Wij hebben onze zitplaatsen in de wachtkamer ruimer opgezet, om voor een grotere veiligheidsafstand tussen de patiënten te zorgen.

Leesmateriaal en kinderspeelgoed

Om contactmomenten te voorkomen, zien wij van leesmateriaal en kinderspeelgoed binnen onze ruimtes af.

Snackservice in de rustruimte voorlopig stopgezet

Om contactmomenten zo veel mogelijk te beperken, hebben wij onze drank- en snackservice in de rustruimte voorlopig stopgezet. Uiteraard worden onze patiënten in de rustfase na een operatieve behandeling doorgaand verzorgd door ons personeel.

Annulering infoavonden 

Alle infoavonden t/m eind mei zijn afgelast.

Ruimtelijke (her)indeling / Oprichting operationele teams

Vanwege de grootte van onze kliniek kunnen wij bepaalde teams binnen onze administrative sector ruimtelijk van elkaar scheiden, zodat bv. het personeel van onze patiëntenservice geen ruimtes meer deelt met medewerkers uit de praktijk of de OK. Bovendien werkt het OK-team op onze hoofdlocatie in twee teams, die geen contact met elkaar hebben. Het gros van onze administrative medewerkers werkt in home office.

Het bewustzijn van ons personeel bevorderen


Al onze medewerkers zijn op de hoogte van de actuele status en volgen ons beleid m.b.t. boven nader omschreven voorzorgsmaatregelen. Grote evenementen zijn te vermijden. Uiteraard zijn ook voor ons personeel de criteria van het vragenprocedere van toepassing.

Updates

Onze hygiëne specialisten volgen de situatie nauwlettend en passen het procedere volgens de adviezen van het RKI zonodig aan.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus.

meer informatie