Mijn behandeling

Staar

De staaroperatie (cataractoperatie) is wereldwijd de meest uitgevoerde operatie. Bovendien geldt deze operatie, omdat er zich relatief weinig complicaties voordoen en er goede resultaten worden behaald, als een van de meest succesvolle en meest veilige behandelingen. Naast verbetering van de visus kan bovendien naar bril-onafhankelijkheid worden gestreefd.

LEES MEER

Glaucoom

Als oogdruppels niet meer worden verdragen of niet meer afdoende helpen, kunnen andere behandelingen worden toegepast. Welke behandeling voor u het meest geschikt is bespreken wij graag samen met u.

LEES MEER

Maculadegeneratie

Met de macula kan een voorwerp scherp worden gezien. Door verschillende aandoeningen kan het scherp zien worden aangetast. Lezen of het herkennen van gezichten wordt dan moeilijk of zelfs onmogelijk. Uiteraard bespreken wij graag samen met u een voor uw situatie van toepassing zijnde behandeling.

LEES MEER

Netvliesaandoeningen

De oorzaak van de aandoening is bepalend voor de behandeling die u wordt geadviseerd. Netvliesgaatjes kunnen met een laser worden behandeld, terwijl een netvliesloslating daarentegen alleen met een spoedoperatie kan worden verholpen. Goedaardige tumoren moeten regelmatig en langdurig worden gecontroleerd. In geval van kwaadaardige tumoren werken wij samen met hierin gespecialiseerde behandelcentra.

LEES MEER

Diabetes en het Oog

Niet elke diabetische verandering aan het oog hoeft te worden behandeld. Als therapie echter noodzakelijk is, wordt de laser ingezet of worden er operatief medikamenten ingebracht.

LEES MEER

Vaatafsluitingen

Een vaatafsluiting door trombose of een infarct leidt op zeer korte termijn tot achteruitgang van de visus. Ook hier wordt, net als bij diabetes, de laser ingezet of worden er operatief medikamenten ingebracht. Een goede prognose voor herstel neemt toe indien er met spoed wordt behandeld.

LEES MEER

Hoornvlies

Niet elke verandering aan het hoornvlies hoeft operatief te worden behandeld. Als een behandeling wel noodzakelijk is, dan wordt de laser ingezet of kunnen verschillende technieken m.b.t. een hoornvliestransplantatie worden toegepast.

Keratoconus

Een voortschrijdende keratoconus dient in een zo vroeg mogelijk stadium door een UV-bestraling te worden gestabiliseerd. Ook hier kunnen verschillende technieken m.b.t. een hoornvliestransplantatie worden toegepast.

LEES MEER

Oogleden

Een operatieve behandeling van ooglidaandoeningen (ooglidafwijkingen en ooglidtumoren) is afhankelijk van de oorzaak van de aandoening. Welke behandeling voor u van toepassing is wordt samen met u na het onderzoek besproken.

LEES MEER

Scheelzien

Niet elke afwijkende stand dient dringend te worden gecorrigeerd. Afhankelijk van de leeftijd is de noodzaak ervan verschillend. Er kunnen echter ook cosmetische redenen voor een behandeling op korte termijn zijn.

LEES MEER

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.