Directie

Klinikleitung Dr. med. Florian T. A. Kretz (FEBO)

Oogarts dr. Florian Kretz (FEBO)

 

Huidige functie: Directeur en compagnon van Augenärzte Gerl, Kretz & Kollegen, eerste operateur van Augentagesklinik (ambulante oogkliniek) Rheine, mede-oprichter en onderzoekscoördinator van het International Vision Correction Research Centre Network (IVCRC.net) in de universiteitskliniek te Heidelberg, wetenschappelijk medewerker bij en docent aan de afdeling oogheelkunde van de universiteitskliniek te Heidelberg.

Dr. Florian Kretz is in 1982 in Heidelberg geboren. Zijn studie geneeskunde volgde hij aan de Albert Szent Györgyi Universiteit, Szeged (Hongarije), de universiteit van Ulm (Duitsland) en de University of the West Indies in Bridgetown (Barbados). Zijn studie tot oogspecialist volgde dr. Kretz aan de universiteit te Heidelberg (Duitsland). Hier begon hij zijn loopbaan als chefarts van de afdeling klinische zorg en nog altijd is hij als wetenschappelijk medewerker en docent aan deze universiteit verbonden. Tijdens zijn jarenlange ervaring in de wetenschap en research heeft hij meer dan 100 medische reportages gepubliceerd en is daardoor een veel gevraagde spreker op internationale congressen.

In 2015 werd hij gekozen tot de 40 beste oogartsen in Duitsland jonger dan 40 jaar en in 2017 tot de 50 invloedrijkste wetenschappers wereldwijd op het gebied van de oogheelkunde. Innovatie in dienst van optimale patiëntenzorg is dagelijks zijn motivatie om aan elk individu goede zorg te leveren.

Over zijn samenwerking met zijn partner Matthias Gerl MD oogarts:

"Wij vullen elkaar perfect aan, omdat ieder voor zich vanuit een ander perspectief naar de oogheelkunde kijkt. Zo zijn bijv. dr. Gerl‘s ervaringen m.b.t. praktijkorganisatie en opleidingen een ideale tegenhanger t.o.v. mijn klinisch-wetenschappelijke achtergrond“.

 

 

Bild von dr. med. (Univ. Bud.) Matthias Gerl

Matthias Gerl MD oogarts en refractief chirurg

 

Huidige functie: Directeur en compagnon van Augenärzte Gerl, Kretz & Kollegen, eerste operateur binnen Augenklinik Ahaus, opleidingscoördinator voor arts-assistenten, examinator, mede-oprichter van het International Vision Correction Research Centre.

 

dr. Matthias Gerl is in 1977 in Ahaus geboren. Zijn studie geneeskunde volgde hij aan de Semmelweis Universiteit te Boekarest (Hongarije). Zijn studie tot oogspecialist volgde hij in het Klinikum van München, bij Augenklinik Ahaus en in het Marienhospital te Düsseldorf.

Als directeur organisatie van Augenklinik Ahaus en van 5 andere centra in het Münsterland heeft dr. Gerl gedurende de laatste 10 jaar een gemotiveerd team van artsen en medewerkers samengesteld. Hij streeft er constant naar om zijn patiënten de hoogst mogelijke medische zorg te bieden. Met het invoeren van gestructureerde themaspreekuren m.b.t. deelgebieden van de oogheelkunde, heeft hij de patiëntenstroom efficiënt vorm gegeven. Hij ontwikkelde opleidings- en bijscholingsmodellen voor specialisten en arts-assistenten met als doel de oogheelkundige zorg op dit moment en voor de toekomst op het hoogste niveau te houden.


Over zijn samenwerking met zijn partner dr. Florian Kretz:

„Ik ben blij dat ik in Florian Kretz een sterke partner op het gebied van de wetenschap en het netwerken heb gevonden. Dit zijn twee belangrijke gebieden, waaraan ik als uitvoerend arts en organisator in hart en nieren door tijdgebrek te weinig toekom. Samen vormen we een evenwichtig team“.

 

 

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

meer informatie