Algemeen

[Translate to Dutch:] Augenmedizinische Versorgung  © Augenärzte Gerl, Kretz & Kollegen

Onze doelstelling:

  • Toegankelijke oogzorg dichtbij in de regio
  • Specialistische competentie volgens de modernste maatstaven en inzichten 
  • Individuele aandacht voor onze patiënten

“Samen meer zien”: Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. Daarom vinden wij regelmatige bij- en nascholing van oogartsen en medisch en niet medisch personeel belangrijk. Onze doelstelling is, naast gezamenlijke competentie, ook gezamenlijk steeds beter te worden. Bij dit alles staat het optimaal behandelen van patiënten centraal.

Oogheelkunde bij kinderen

Oogaandoeningen bij kinderen zijn een gevoelig thema en kunnen mede de toekomst van een kind bepalen. Verschillende oogaandoeningen, die bij volwassenen optreden kunnen ook bij kinderen ontstaan, zoals bijv. staar, glaucoom, vormen van scheelzien, hoornvliesveranderingen en infecties of tumoren.

Bij een diagnose of therapie bij kinderen en jeugdigen wordt, behalve aan de gezichtsscherpte, ook extra aandacht besteed aan het ruimtelijk zien. Beide criteria zijn bij de geboorte nog niet ontwikkeld, maar moeten worden aangeleerd.

Als oogaandoeningen in de kindertijd lang onbehandeld blijven, dan kunnen deze blijvende schade aan het gezichtsvermogen veroorzaken, iets wat later niet meer kan worden hersteld.

[Translate to Dutch:] Augenheilkunde bei Kindern © Augenärzte Gerl, Kretz & Kollegen
omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een medisch neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen FFP2-masker of met het bekende blauw-witte chirurgische mondkapje binnen.

Onze maatregelen worden conform de actuele situatie en regelgevingen aangepast. Om deze reden kunnen de door ons daadwerkelijk toegepaste maatregelen afwijken van het op onze website omschreven coronabeleid.

MEER INFORMATIE