Algemeen

Patient © Augenärzte Gerl & Kollegen

Onze doelstelling:

  • Toegankelijke oogzorg dichtbij in de regio
  • Specialistische competentie volgens de modernste maatstaven en inzichten 
  • Individuele aandacht voor onze patiënten

“Samen meer zien”: Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. Daarom vinden wij regelmatige bij- en nascholing van oogartsen en medisch en niet medisch personeel belangrijk. Onze doelstelling is, naast gezamenlijke competentie, ook gezamenlijk steeds beter te worden. Bij dit alles staat het optimaal behandelen van patiënten centraal.

Oogheelkunde bij kinderen

Oogaandoeningen bij kinderen zijn een gevoelig thema en kunnen mede de toekomst van een kind bepalen. Verschillende oogaandoeningen, die bij volwassenen optreden kunnen ook bij kinderen ontstaan, zoals bijv. staar, glaucoom, vormen van scheelzien, hoornvliesveranderingen en infecties of tumoren.

Bij een diagnose of therapie bij kinderen en jeugdigen wordt, behalve aan de gezichtsscherpte, ook extra aandacht besteed aan het ruimtelijk zien. Beide criteria zijn bij de geboorte nog niet ontwikkeld, maar moeten worden aangeleerd.

Als oogaandoeningen in de kindertijd lang onbehandeld blijven, dan kunnen deze blijvende schade aan het gezichtsvermogen veroorzaken, iets wat later niet meer kan worden hersteld.

Kinderaugen © Augenärzte Gerl & Kollegen
omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.