Spleetlampfotografie (documentatie)

 

Nauwkeurige controles geven meer zekerheid. Het verloop van veel aandoeningen is slopend van aard en een verslechtering van de situatie wordt daardoor door de patiënt vaak niet of pas zeer laat waargenomen. Zorgvuldige diagnostiek en dito documentatie met nauwkeurig uitgevoerde vervolgcontroles n.a.v. de bevindingen zijn van uiterst belang. Fotografische weergaven van bevindingen zijn objectiever als  uitgebreide omschrijvingen.

Wij raden fotografische documentatie bij herhalingscontroles aan bij:

• hoornvliesveranderingen
• onduidelijke weefselveranderingen in het voorste oogsegment
• netvliesveranderingen bij bijv. diabetes mellitus

Voor een betere diagnostiek en voor herhalingscontroles worden moderne methodes ingezet, die het beoogde deel van het oog zeer precies fotografisch documenteren. Vooral waar het verloop van een verandering in het oog gedurende een bepaalde tijd moet worden gedocumenteerd, is chronologische vergelijking van de foto’s zeer behulpzaam en betrouwbaar, zodat ook de kleinste veranderingen kunnen worden herkend en behandeld. De opnames kunnen direct aan de monitor worden getoond en uitgelegd. Het onderzoek zelf duurt slechts enkele minuten en is pijnlos. Bij een foto van de oogachtergrond is verwijding van de pupil van voordeel.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Belangrijke informatie!

Reizigers vanuit Nederland naar Duitsland moeten verplicht een negatieve corona-testuitslag bij zich hebben. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Let op! Met ingang van 1 mei 2021 is de toegang tot onze kliniek alleen nog met een negatieve corona test mogelijk.

Klik voor meer info over testlocaties in Nederland en Duitsland op onderstaande button of plan direct een afspraak voor een corona sneltest.

Lees meer

 

Afspraak maken voor een gratis sneltest via grenstesten.nl:

AFSPRAAK TESTLOCATIES GRENSTESTEN

Afspraak maken voor een gratis sneltest bij Chayns:

 

Afspraak testlocaties van Chayn

Afspraak maken voor een sneltest in Denekamp:

AFSPRAAK TESTSTRAAT IN DENEKAMP