HRT: Heidelberger Retina-Tomografie (glaucoom)

Een HRT is een computergestuurd lasersysteem waarmee de oogzenuw in beeld kan worden gebracht.

Indicaties:

  • het eerste onderzoek naar glaucoom
  • glaucoomcontroles
  • alle andere aandoeningen aan de oogzenuw

De Heidelberger Retina Tomograaf (HRT3) is een computergestuurd lasersysteem, dat de oogzenuwknop heel precies kan uitmeten en drie-dimensionaal kan weergeven. Met deze laserscanner kunnen miniscuul kleine veranderingen, die tijdens het verloop van de glaucoomaandoening optreden, worden ontdekt. Een HRT-onderzoek is pijnloos en het oog wordt niet aangeraakt. De uitslag van het onderzoek kan worden gedocumenteerd, waardoor vervolgonderzoeken met uitslagen van eerdere onderzoeken kunnen worden vergeleken. Hierdoor kan in een vroeg stadium toename van schade door glaucoom worden beperkt.

Een HRT-onderzoek is een belangrijke vooruitgang t.a.v. het in een vroeg stadium ontdekken van glaucoom en het observeren van het verloop van de ziekte. Ontstane schade kan met dit onderzoek vaak al geruime tijd voordat er waarneembare klachten en beperkingen optreden - bijv. functieverlies in het gezichtsveld - worden vastgesteld.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Belangrijke informatie!

Reizigers vanuit Nederland naar Duitsland moeten verplicht een negatieve corona-testuitslag bij zich hebben. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Let op! Met ingang van 1 mei 2021 is de toegang tot onze kliniek alleen nog met een negatieve corona test mogelijk.

Klik voor meer info over testlocaties in Nederland en Duitsland op onderstaande button of plan direct een afspraak voor een corona sneltest.

Lees meer

 

Afspraak maken voor een gratis sneltest via grenstesten.nl:

AFSPRAAK TESTLOCATIES GRENSTESTEN

Afspraak maken voor een gratis sneltest bij Chayns:

 

Afspraak testlocaties van Chayn

Afspraak maken voor een sneltest in Denekamp:

AFSPRAAK TESTSTRAAT IN DENEKAMP