Oculaire hypertensie

Men spreekt van oculaire hypertensie als weliswaar de oogdruk is verhoogd, maar de oogzenuw normaal gezond is. Er is een normaal gezichtsveld.

Symptomen

Bij oculaire hypertensie doen zich geen symptomen voor, omdat de oogzenuw normaal gezond is.

Diagnostiek

Er zijn patiënten, waarbij de oogzenuw door een verhoogde oogdruk niet wordt beschadigd. Toch dient te worden onderzocht of hier eventueel het beginstadium van een openkamerhoekglaucoom aan ten grondslag ligt en of vroeger of later schade aan de oogzenuw kan worden vastgesteld. Hoe hoger de oogdruk, hoe groter het risico op het krijgen van glaucoom. Wij raden een therapie aan met oogdrukverlagende druppels bij een druk hoger dan 25 mmHg.

Indien er ook andere risicofactoren zijn, dan dient de patiënt zo spoedig mogelijk met de therapie te beginnen. Van wezenlijk belang zijn regelmatig uitgevoerde controles van de oogdruk en de oogzenuw om bij het vaststellen van glaucoom vroegtijdig met therapie en het volledige glaucoomprogramma te kunnen beginnen, zoals een fundusfoto (Optomap), OCT van de papil en pachymetrie. Het glaucoomprogramma legt actuele veranderingen vast.

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE