Augenärzte für die Welt in Cambodja

"Iemand weer laten zien betekent, iemand weer een toekomst geven."
dr. Florian Kretz (FEBO)

Het volgende project is in voorbereiding:
Augenärzte für die Welt reist naar het Koninkrijk Cambodja

Logo der Augenärzte für die Welt

De voorbereidingen voor de volgende inzet van Augenärzte für die Welt zijn in volle gang. Kisten met hulpgoederen worden ingepakt, die m.b.v. containers worden verscheept. Definitieve afspraken met locale en internationale hulptroepen zijn in een afrondende fase.

D.d. 19 oktober is het dan zover. Dan is het voor dr. Florian Kretz (FEBO) tijd om samen met twee medewerkers van Augenklinik Ahaus naar het meer dan 9000 km verwijderde Cambodja af te reizen om daar de Khmer Sight Foundation met raad en daad te ondersteunen.

Social Media Strategist Nicole Kretz en office manager Marcus Fedder, de laatste deed al eerder ervaring op bij gelijke inzetten van Augenärzte für die Welt in Oeganda, zullen dr. Kretz op zijn missie begeleiden. De missie in Cambodja is georganiseerd door Nicole Kretz, (echtgenote van dr. Kretz), die als vrijwilliger voor Augenärzte für die Welt vanuit Duitsland de inzet van meer dan 200 specialisten uit de hele wereld coördineert en zo de missie van het Cambodjaans project consequent verder ontwikkeld.

In Phnom Penh, de hoofdstad van het koninkrijk treft het team van Augenklinik Ahaus andere internationale oftalmologische experts. Allen hebben zich ten doel gesteld om de oogheelkunde in Cambodja op te bouwen, danwel uit te breiden, zodat behoeftige Cambodjanen weer beter kunnen zien.

Op dit moment zijn er in Cambodja minder dan 50 oogartsen op een bevolking van 16 miljoen inwoners. Met ondersteuning van de Khmer Sight Foundation zal het internationale team haar kennis en kunde aan Cambodjaanse medische studenten doorgeven.

„Het is belangrijk om in Cambodja de aanwas van medici te stimuleren, alleen daardoor kan de nu nog te kort schietende oogzorg worden verminderd“, denkt dr. Kretz . „Elke Cambodjaanse oogarts of student, waaraan wij tijd besteden, kan zijn kennis later zelf weer doorgeven“.

Het zal echter nog enige tijd duren voordat het zover is. dr. Kretz is daar duidelijk over: Het is in Azië voorlopig niet de laatste inzet van Augenärzte für die Welt .

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

Het coronavirus
Hoe gaat Augenklinik Ahaus hiermee om?

Onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hebben wij extra maatregelen genomen. Wij nemen deze taak uitermate serieus en houden hierbij rekening met alle aanbevelingen van het Robert-Koch-Institut (RKI) op het gebied van uitgebreide hygiëne ter bescherming tegen het virus. Let op! In Duitsland is het dragen van een neus-mondkapje in openbare ruimtes verplicht. Kom daarom alleen met uw eigen mondmasker binnen.

MEER INFORMATIE