Ooglaseren

Na een correctie met behulp van een laser kunt u in de regel langdurig goed zonder een bril of contactlenzen zien. De ingreep aan het oog is pijnloos en duurt meestal niet langer dan 20 minuten. Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen mogelijk. Onze ervaren oogartsen bespreken graag met u welke behandeling voor u de beste is.

LASIK: Bewezen methode sinds 1992

Bij de LASIK wordt een dunne lamel op het hoornvliesoppervlak zodanig voorbereid, dat deze weer als een boek kan worden dichtgeklapt. Bij de FemtoSecondLASIK wordt deze handeling door de FemtoSecondlaser uitgevoerd. De eronder liggende diepere hoornvlieslaag wordt met de Excimer-Laser gemodelleerd. Dit modelleren gebeurt binnen een duizendste van een millimeter.

Samengevat: De brilwaarden worden in het hoornvlies gelaserd. Na de laserbehandeling wordt de hoornvlieslamel weer op zijn oorspronkelijke plaats terug gelegd, waarna deze zich direct als een lichaamseigen pleister vastzuigt.

Wavefront-Technology

Met Wavefront-Technology kunnen wij uw ogen individueel behandelen. Wavefront-Technology werd ontwikkeld, om problemen als slecht zien in het donker en een hoge verblindingsgevoeligheid optimaal te kunnen corrigeren.

LASIK met FemtoSecondlaser

Hoewel bij LASIK het risico op complicaties bij het gebruik van mechanischen instrumenten (microkeratoom) weliswaar zeer gering is, is dit risico door het gebruik van een Femtolaser vrijwel te verwaarlozen. Met de in onze kliniek gebruikte FemtoSecondLaser kunnen verkeerde flapincisies worden vermeden.

Femto-Lasik is daardoor zeer geschikt voor patiënten, die hun bedenkingen hebben tegen het mechanisch snijden door een microkeratoom in het hoornvlies. Het verdere verloop van de behandeling is als bij een conventionele LASIK.

Bij een LASEK-ooglaserbehandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies losgeweekt en verwijderd. Hierna wordt het eronder liggende deel, op dezelfde manier als bij een Femtolasik, met de Excimerlaser gemodelleerd. De eerste dagen na de behandeling kan de patient pijn hebben. Om deze reden sluit een adequate pijntherapie aan de ooglaserbehandeling aan.

Omdat wij onze patiënten het liefst aangename behandelingen toewensen, voeren wij de Lasekbehandeling alleen dan uit, als het hoornvlies voor een Femtolasik niet dik genoeg is.

 

Vitamin C ondersteunt genezingsproces

Bij de LASEK kan het genezingsproces meerdere weken lang duren en de eerste dagen na de behandeling kan de patient veel pijn hebben. De oorzaak hiervoor is, dat het behandelde hoornvlies niet (zoals bij de LASIK-methode) beschermt wordt door het hoornvliesflapje (lichaamseigen pleister). Vitamin C kan ondersteuning bieden bij het genezingsproces na een LASEK-behandeling.

Studies in de Verenigde Staten hebben aangetoond, dat een gerichte inname van vitamine C het genezingsproces bij behandelingen aan het hoornvlies, zoals bijv. een Lasikbehandeling, positief kan beïnvloeden. Daarom raden wij het gebruik van de volgende hoeveelheid vitamine C aan: dagelijks tweemaal 500 mg vitamine C, vanaf twee weken voor en tot twee à drie weken na de behandeling.

U vraagt zich wel eens af, of de LASIK ooglaserbehandeling een geschikte behandelmethode voor u is,
om u refractiefout te corrigeren?

Doe dan de test en ontvang een eerste globale indicatie, gebaseerd op uw informatie in de test.
De LASIK test is gratis!

 

LASIK-TEST

Voorbereiding

Geen contactlenzen dragen!

Gedurende de tijd voorafgaand aan de behandeling mogen geen contactlenzen meer worden gedragen:

  • Harde contactlenzen:  2 weken voor de afspraak 
  • Zachte contactlenzen: 1 week voor de operatie

Gezichtsverzorging

Gebruik vanaf drie dagen voor de ooglaserbehandeling geen oogmake-up meer en verzorg uw gezicht met ongeparfumeerde verzorgingsproducten. Een tip: wimpers kunt u voor de operatie laten verven, omdat u na de operatie meerdere dagen geen mascara mag gebruiken.

De avond voor de behandeling

Zorg voor afleiding en probeer u te ontspannen. En glasje wijn of bier is toegestaan.

De dag van het ooglaseren

Neem deze dag ruim de tijd voor uw rit naar de kliniek en verschuif alle anderen verplichtingen naar een later tijdstip of regel belangrijke zaken voor de behandeldag – vermijd stresssituaties. Gebruik geen make-up deze dag en zeer weinig parfum.

Eten & Drinken

U hoeft niet nuchter te zijn, het is zelfs beter voor uw bloedsomloop om voor de operatie normaal te eten. 

Van en naar huis

Na de ooglaserbehandeling mag u niet actief aan het verkeer deelnemen, kom daarom a.u.b. met het openbaar vervoer of laat u rijden. In de regel is de gezichtsscherpte de dag na de operatie zo goed, dat u weer kunt autorijden. Voorwaarde is echter, dat de oogarts u dit toestaat. Voor die tijd is het wettelijk niet toegestaan een voertuig te besturen en in geval van schade zult u dan niet verzekerd zijn.

Tijdsduur behandeling

Hou rekening met een verblijf in de kliniek van ca. twee uur. Het verblijf in de ooglaserruimte duurt ca. 20 minuten.

Direct na het ooglaseren

Ga rechtstreeks en zonder omwegen naar huis. Gun uw ogen rust. De eerste uren na de operatie tranen de ogen en ziet u wazig.

Belangrijk: Niet in het geopereerde oog wrijven! Vooral tijdens het slapen is voorzichtigheid geboden. Daarom adviseren wij met klem om de meegekregen oogbescherming te dragen. Felle pijn en een acute verslechtering van het zien zijn niet normaal. In dat geval dient u ons meteen te bellen.

Meer informatie over "Zien zonder bril"

omhoog

Om onze website zo optimaal mogelijk aan u te kunnen presenteren en continue te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te gaan met het gebruik van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info vindt u in onze privacyverklaring.

 

Geachte patiënt(e),

onze taak als zorgverlener is het om de zorg voor onze patiënten te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de infectieketen te onderbreken, hanteren wij de 3 G-maatregel:

G voor Gevaccineerd
G voor Getest
G voor Genezen


Lees meer

Neem daarnaast volgende basisregels in acht:

Afstand:                 Hou 1,5 m afstand.
Hygiëne:                Ga uw handen desinfecteren.
Mondkapjesplicht: Draag een FFP-2- of medisch mondkapje.